Η τελετή έναρξης Eurovision 2022 – Τυρκουάζ Χαλί

Σε απευθείας μετάδοση στο ertnews.gr από τους κήπους της Reggia di Venaria Reale — της πρώην βασιλικής κατοικίας του Οίκου της Σαβοΐας – η τελετή έναρξης της Eurovision 2022.

Όλοι οι καλλιτέχνες και οι αντιπροσωπείες των χωρών που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, θα δώσουν το παρόν στο τυρκουάζ χαλί που θα στρωθεί στους βασιλικούς κήπους.

Το τυρκουάζ — προς τιμήν του επίσημου χορηγού της Eurovision — θα είναι το χρώμα της βραδιάς, καθώς ο κόσμος θα εισέρχεται στο παλάτι, όπου θα απολαύσουν εκλεκτικές λιχουδιές μέσα στην μπαρόκ Galleria Grande, άμεσα αναγνωρίσιμη από το ασπρόμαυρο δάπεδο με πλακάκια, τα 44 τοξωτά παράθυρα και τις ανάγλυφες διακοσμήσεις από γυψομάρμαρο.

Το παλάτι σχεδιάστηκε το 1675 και χρησιμοποιήθηκε από τον Κάρολο Εμμανουήλ Β’ ως βάση για κυνηγετικές αποστολές. Αλλά στις αρχές του 18ου αιώνα είχε πέσει σε αχρηστία. Από τότε μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1970 χρησιμοποιήθηκε σχεδόν αποκλειστικά από τον στρατό. Ευτυχώς τελικά υποβλήθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα αποκατάστασης στην ιστορία της Ευρώπης και άνοιξε ξανά για το κοινό στα τέλη του 2007.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος