Eurovision Song Contest Top 50: Ποια τραγούδια ψήφισαν οι Έλληνες ως καλύτερα όλων των εποχών

Πριν από τον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, ζητήθηκε από τους ψηφοφόρους σε όλες τις χώρες να επιλέξουν μεταξύ 3 και 15 από τα αγαπημένα τους τραγούδια της Eurovision των τελευταίων 65 χρόνων. Στην κορυφή των διεθνών προτιμήσεων βρέθηκαν οι ABBA με το Waterloo.

Ποια θα ήταν όμως η κατάταξη, αν στην ψηφοφορία είχαν ληφθεί υπόψη μόνο οι ψήφοι των Ελλήνων;

Στην κορυφή των ελληνικών προτιμήσεων με 50 βαθμούς φιγουράρει η Έλενα Παπαρίζου με το My Number One, που χάρισε τη νίκη στη χώρα μας το 2005.

Μια ανάσα πιο κάτω, με 49 βαθμούς, βρίσκεται η Ελένα Φουρέιρα με το Fuego της, που έβαλε φωτιά στην Altice Arena το 2018, δεν κατάφερε όμως να κερδίσει την Netta με το Toy από το Ισραήλ, που επίσης βρίσκεται στην ελληνική πενηντάδα, αν και αρκετές θέσεις πιο κάτω.

Στην τρίτη θέση πάλι η Παπαρίζου, με τους Antique αυτή τη φορά και το Die for You, ενώ ο Σάκης Ρουβάς βρίσκεται κι αυτός δύο φορές στην πενηντάδα, με το Shake It (2004) και το This Is Our Night (2009).

Οι αγαπημένοι του ευρωπαϊκού κοινού, ABBA, ίσα που μπήκαν στην ελληνική δεκάδα, όπου μοιράζονται την δέκατη θέση με την Καίτη Γαρμπή και το Ελλάδα, χώρα του φωτός (1993).

Όπως φαίνεται και στο διάγραμμα που ακολουθεί, οι Έλληνες λατρεύουμε τα τραγούδια της χώρας μας, καθώς στο ελληνικό top-50 βρίσκονται 18 τραγούδια που εκπροσώπησαν την Ελλάδα, με τα 7 από αυτά να είναι μάλιστα στην πρώτη δεκάδα. Ακολουθεί η Κύπρος, αλλά και η Σουηδία με 4 τραγούδια.

Αμέσως μετά στις προτιμήσεις των Ελλήνων με 3 τραγούδια έκαστη κατατάσσονται Νορβηγία, Ιταλία, Ρωσία και Λουξεμβούργο, ενώ με 2 τραγούδια στην λίστα των αγαπημένων των Ελλήνων βρίσκονται το Ισραήλ και η Ουκρανία. Άλλες 11 χώρες κατάφεραν να μπουν στο τοπ 50 των Ελλήνων με ένα τους τραγούδι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος