Eurovision 2021: Μια ανάσα από τον μεγάλο τελικό – Η σειρά εμφάνισης της Ελλάδας και οι εκπλήξεις

Απόψε στις 22:00 θα διεξαχθεί ο τελικός της Eurovision 2021 στο Ρότερνταμ, που θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά, διαδικτυακά και μέσω του ERTFLIX. Στη 10η θέση μεταξύ των 26 τραγουδιών που θα συμμετάσχουν στον σημερινό τελικό της 65ης Eurovision θα εμφανιστεί η Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη) με το Last Dance, η οποία στον δεύτερο χθεσινό ημιτελικό, μαζί με την πρόκριση, απέσπασε και το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού.

Tα στοιχήματα φέρνουν την Ελλάδα στην τρίτη θέση. Ωστόσο, η φετινή αναμέτρηση θεωρείται από τις πιο αμφίρροπες των τελευταίων ετών, με συνέπεια οι διοργανωτές στοιχημάτων να δυσκολεύονται να εξαγάγουν συμπεράσματα.

Eurovision 2021: Μια ανάσα από τον μεγάλο τελικό – Η σειρά εμφάνισης της Ελλάδας και οι εκπλήξεις

Στο μεταξύ, θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο περσινός νικητής, Ντάνκαν Λόρενς, ο οποίος δεν θα παραδώσει το φετινό βραβείο επί σκηνής, όπως συνηθίζεται. Ο τραγουδιστής είχε κερδίσει το διαγωνισμό το 2019 εκπροσωπώντας την Ολλανδία (το 2020 δεν πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός της Eurovision λόγω πανδημίας).

Στον μεγάλο τελικό θα συμμετάσχουν οι είκοσι χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο ημιτελικούς, οι Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και η διοργανώτρια χώρα (Ολλανδία). Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στη δέκατη θέση και η Κύπρος στην πρώτη, ανοίγοντας τον διαγωνισμό.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό έχει ως εξής:

  1. Κύπρος
  2. Αλβανία
  3. Ισραήλ
  4. Βέλγιο
  5. Ρωσία
  6. Μάλτα
  7. Πορτογαλία
  8. Σερβία
  9. Μεγάλη Βρετανία
  10. Ελλάδα
  11. Ελβετία
  12. Ισλανδία
  13. Ισπανία
  14. Μολδαβία
  15. Γερμανία
  16. Φινλανδία
  17. Βουλγαρία
  18. Λιθουανία
  19. Ουκρανία
  20. Γαλλία
  21. Αζερμπαϊτζάν
  22. Νορβηγία
  23. Ολλανδία
  24. Ιταλία
  25. Σουηδία
  26. Άγιος Μαρίνος

Οι διοργανωτές ετοιμάζουν πολλές εκπλήξεις για τη βραδιά του τελικού και μία είναι η εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου, η οποία θα τραγουδήσει το «My Number One», 16 χρόνια μετά τη μεγάλη νίκη της Ελλάδας στο διαγωνισμό.

Eurovision 2021: Μια ανάσα από τον μεγάλο τελικό – Η σειρά εμφάνισης της Ελλάδας και οι εκπλήξεις

Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής θα ανακοινώσει ο μόλις 10 ετών ταλαντούχος Μανώλης Γκίνης, τον οποίο απολαμβάνουμε στη σειρά της ΕΡΤ1 «Τα καλύτερά μας χρόνια» στον ρόλο του Άγγελου, του βενιαμίν της οικογένειας Αντωνοπούλου. Ο Μανώλης θα ανακοινώσει σε όλη την Ευρώπη τον υψηλότερο βαθμό της Ελλάδας και θα γίνει ο νεότερος spokesperson στην 65χρονη ιστορία του Διαγωνισμού.

Ο τελικός θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα (o Δημήτρης Μεϊδάνης θα βρίσκεται στο studio του Δεύτερου με εκπλήξεις κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών διαλειμμάτων) και τη Φωνή της Ελλάδας, διαδικτυακά από το ertnews.gr, καθώς και από το ERTFLIX. Οι επισκέπτες της δωρεάν ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ θα μπορούν να δουν απευθείας τη διοργάνωση από το κινητό ή τον υπολογιστή τους, πατώντας την ένδειξη «LIVE». Στην πλατφόρμα θα βρίσκονται διαθέσιμα, λίγες ώρες μετά τη μετάδοσή τους, όσα έγιναν και στις τρεις φάσεις του Διαγωνισμού στο Ahoy Arena.

Στον σχολιασμό του μεγάλου τελικού θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Δείτε εδώ πώς μπορείτε να οργανώσετε μια ιδιαίτερη βραδιά Eurovision, με φόρμες βαθμολόγησης (Scorecards), κουίζ γνώσεων και πολλά άλλα: Eurovision 2021: Οργανώστε τη δική σας βραδιά Eurovision!

Info

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τηλεοπτικά τον διαγωνισμό σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, (o Δημήτρης Μεϊδάνης θα βρίσκεται στο studio του Δευτέρου με εκπλήξεις κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών), διαδικτυακά από το ertnews.gr  καθώς και το ERTFLIX. Οι επισκέπτες της δωρεάν ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ θα μπορούν να δουν απευθείας τη διοργάνωση από το κινητό ή τον υπολογιστή τους, πατώντας την ένδειξη «LIVE». Στην πλατφόρμα θα βρίσκονται διαθέσιμα, λίγες ώρες μετά τη μετάδοσή τους, όσα έγιναν στο Ahoy Arena.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος