Eurovision 2021: Απόψε ο 2ος ημιτελικός με τη συμμετοχή της Ελλάδας

Array

Η μεγάλη στιγμή έφτασε! Σε απευθείας σύνδεση με το Ahoy Arena στο Ρότερνταμ, η ΕΡΤ θα μεταδώσει απόψε Πέμπτη 20 Μαΐου, στις 22:00, τον 2ο Ημιτελικό του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, στον οποίο συμμετέχει και η χώρα μας.

Η Ελλάδα εμφανίζεται στη 4η θέση του Δεύτερου Ημιτελικού (Πέμπτη 20/5) με τη Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη) και το τραγούδι «Last Dance», μια δημιουργία των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Φωκά Ευαγγελινού.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην ψηφοφορία των 1500 διαπιστευμένων δημοσιογράφων διεθνώς – η οποία είναι ακόμα ανοιχτή- η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη μέχρι στιγμής στα αποτελέσματα του 2ου ημιτελικού, ενώ στον τελικό οι προτιμήσεις των δημοσιογράφων την τοποθετούν στην 3η θέση.

Δείτε στο βίντεο πλάνα από την Στεφανία στα παρασκήνια, και ακούστε τον απεσταλμένο της ΕΡΤ στο Ρότερνταμ, Άγι Μενούτη, να δίνει το κλίμα της προετοιμασίας του ημιτελικού μιλώντας στην εκπομπή “Από τις έξι” για τον παλμό της χθεσινής τελευταίας πρόβας της Ελλάδας, καθώς και για ένα τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε, όμως διορθώθηκε αμέσως.

Η 18χρονη Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη), η οποία θα εκπροσωπήσει φέτος τη χώρα μας, είναι η νεότερη εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η Ελλάδα στον Διαγωνισμό, αλλά και η νεότερη τραγουδίστρια που θα λάβει μέρος, φέτος, στη Eurovision.

Στον σχολιασμό της βραδιάς για την τηλεόραση θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης και για το ραδιόφωνο ο Δημήτρης Μεϊδάνης. 

Όπως είπαν στην κάμερα της ΕΡΤ από το Ρότερνταμ η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης, “η Ελλάδα δεν έχει να ανταγωνιστεί κανέναν απόψε, παρά μόνον τον εαυτό της. Αυτό που θα δείτε θα σας εντυπωσιάσει και θα εντυπωσιάσει όλον τον κόσμο”.

Η σειρά εμφάνισης στον 2ο ημιτελικό

  1. Σαν Μαρίνο
  2. Εσθονία
  3. Τσεχία
  4. Ελλάδα
  5. Αυστρία
  6. Πολωνία
  7. Μολδαβία
  8. Ισλανδία
  9. Σερβία
  10. Γεωργία
  11. Αλβανία
  12. Πορτογαλία
  13. Βουλγαρία
  14. Φινλανδία
  15. Λετονία
  16. Ελβετία
  17. Δανία

Τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και της Ολλανδίας ως διοργανώτριας χώρας, δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Ψηφίζουν όμως, στους δύο ημιτελικούς. Στον αποψινό 2ο Ημιτελικό ψηφίζουν Γαλλία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία.

Μπορείτε κι εσείς να ψηφίσετε τα τραγούδια που σας αρέσουν, με τηλεφωνική κλήση, SMS ή μέσω του Eurovision app.

Αν θέλετε, κατεβάστε και τυπώστε αυτήν την φόρμα βαθμολόγησης, στην οποία μπορείτε να κρατάτε σημειώσεις και να βαθμολογείτε την κάθε χώρα κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, ώστε να είστε πανέτοιμοι για την ώρα της ψηφοφορίας!

Info

Όλες τις φάσεις του Διαγωνισμού μπορείτε να τις παρακολουθήσετε τηλεοπτικά, σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, (o Δημήτρης Μεϊδάνης θα βρίσκεται στο studio του Δευτέρου με εκπλήξεις κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών), διαδικτυακά από το ertnews.gr  καθώς και το ERTFLIX. Οι επισκέπτες της δωρεάν ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ θα μπορούν να δουν απευθείας τη διοργάνωση από το κινητό ή τον υπολογιστή τους, πατώντας την ένδειξη «LIVE». Στην πλατφόρμα θα βρίσκονται διαθέσιμα, λίγες ώρες μετά τη μετάδοσή τους, όσα έγιναν και στις τρεις φάσεις του Διαγωνισμού στο Ahoy Arena.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος