Απολαύστε τη Eurovision 2006 της Αθήνας σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας για πρώτη φορά!

Τώρα, έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε για πρώτη φορά μια διαφορετική βερσιόν της Eurovision 2006 της Αθήνας σε μια κόπια υψηλής ευκρίνειας, η οποία διατηρήθηκε σε άριστη κατάσταση από το Αρχείο της ΕΡΤ.

Δείτε εδώ τη Eurovision του 2006

Το 2006, μεγάλα αποσπάσματα του Διαγωνισμού στην Αθήνα, μαγνητοσκοπήθηκαν σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας με σκοπό την απόκτηση τεχνογνωσίας για τις μελλοντικές διοργανώσεις. Αντίγραφο του υλικού αυτού, που δεν προοριζόταν για μετάδοση, διαφυλάχθηκε και συντηρήθηκε από το Αρχείο της ΕΡΤ, και σε συνεργασία με την EBU ψηφιοποιήθηκε πρόσφατα.

Λόγω της πειραματικής φύσης της μαγνητοσκόπησης σε HD, η κόπια δεν περιλαμβάνει σχολιασμό, γραφικά ή τις περίφημες «καρτ ποστάλ». Έτσι, οι φαν του Διαγωνισμού θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δουν πλάνα με πεντακάθαρη εικόνα των καλλιτεχνών και του κοινού που βρισκόταν στο ΟΑΚΑ, και τι ακριβώς συνέβαινε πάνω στη σκηνή καθώς εναλλάσσονταν οι διαγωνιζόμενοι καλλιτέχνες, την ώρα δηλαδή που οι τηλεθεατές παρακολουθούσαν τις «καρτ ποστάλ». Η κόπια που θα προβληθεί περιλαμβάνει και τη διαδικασία της ψηφοφορίας σε εικόνα standard-definition, ώστε να μεταφερθεί ολοκληρωμένη η ατμόσφαιρα του Τελικού της διοργάνωσης.

Η δοκιμαστική μαγνητοσκόπηση της Eurovision 2006 της Αθήνας σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας πραγματοποιήθηκε από την ΕΡΤ, οικοδεσπότη ραδιοτηλεοπτικό φορέα του Διαγωνισμού, σε συνεργασία με την EBU, τη RAI και το BBC, που ένωσαν την εμπειρία τους για να δοκιμάσουν τις δυνατότητες της τεχνολογίας high definition. Το αποτέλεσμα αυτού του πειράματος άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο απολαμβάνουμε στους δέκτες μας τις μεγάλες ζωντανές αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις, ενώ την επόμενη χρονιά, η Eurovision 2007 του Ελσίνκι, μεταδόθηκε εξ ολοκλήρου σε εικόνα HD.

«H Eurovision 2006 της Αθήνας μας προσέφερε τεράστια, σημαντική εμπειρία και είχε μακροχρόνια επίδραση στη βιομηχανία της τηλεόρασης» σημειώνει ο Hans Hoffmann, ανώτερο στέλεχος της EBU σε θέματα τηλεοπτικής τεχνολογίας και καινοτομίας. Ο Hoffmann προσθέτει ότι «καθώς η EBU αναζητά πάντα τρόπους να καινοτομήσει, ο Διαγωνισμός της Αθήνας το 2006 μας έδωσε τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε τα όρια στην τηλεοπτική παραγωγή και κάλυψη της διοργάνωσης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος