Eurovision 2026: «Κλείδωσε» η σειρά εμφάνισης στη Βιέννη – 4η η Ελλάδα, 9η η Κύπρος

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον 70ό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, καθώς ανακοινώθηκε επίσημα η σειρά εμφάνισης των χωρών που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό τον επόμενο μήνα στην πρωτεύουσα της Αυστρίας.

Ο Akylas με το τραγούδι «Ferto» θα εμφανιστεί στην τέταρτη θέση του Α’ ημιτελικού, στις 12 Μαΐου. Στον Β’ ημιτελικό την Πέμπτη 14 Μαΐου, η Antigoni θα εκπροσωπήσει την Κύπρο με το «JALLA», από την ένατη θέση της σειράς εμφάνισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά από το 2022, οι κριτικές επιτροπές επιστρέφουν στη διαδικασία των ημιτελικών, διαμορφώνοντας μαζί με την ψήφο του κοινού το αποτέλεσμα για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου, 16 Μαΐου.

Οι «Big 4» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο) και η διοργανώτρια Αυστρία, που διαγωνίζονται απευθείας στον τελικό, θα παρουσιάσουν τις συμμετοχές τους κατά τη διάρκεια των δύο ημιτελικών.

Οι χώρες του Α΄ημιτελικού

Μολδαβία

Σουηδία

Κροατία

Ελλάδα

Πορτογαλία

Γεωργία

Ιταλία

Φινλανδία

Μαυροβούνιο

Εσθονία

Ισραήλ

Γερμανία

Βέλγιο

Λιθουανία

Άγιος Μαρίνος

Πολωνία

Σερβία

Οι χώρες του Β΄ημιτελικού

Βουλγαρία

Αζερμπαϊτζάν

Ρουμανία

Λουξεμβούργο

Τσεχία

Γαλλία

Αρμενία

Ελβετία

Κύπρος

Αυστρία

Λετονία

Δανία

Αυστραλία

Ουκρανία

Ηνωμένο Βασίλειο

Αλβανία

Μάλτα

Νορβηγία

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος