Ετοιμόρροπες υποδομές στο Βρετανικό Μουσείο: Στην ΕΡΤ η δημοσιογράφος που αποκάλυψε την τραγική κατάσταση των χώρων με ελληνικά αρχαία

Εκτεθειμένες στα στοιχεία της φύσης φαίνεται πως είναι οι ελληνικές αρχαιότητες στους χώρους του Βρετανικού Μουσείου. Ο ιστότοπος τέχνης Artnet αναδεικνύει το κτιριακό πρόβλημα: την «ετοιμόρροπη» οροφή του Μουσείου, τα νερά της βροχής που στάζουν στις αίθουσες και τον ανεπαρκή έλεγχο περιβάλλοντος.

Η Ευδοξία Λυμπέρη μίλησε με τη δημοσιογράφο του ιστοτόπου Κριστίνα Ρουίζ που δημοσίευσε τις αποκαλύψεις.

Λεπτό φύλλο καλύπτει τα γυάλινα τζάμια που λείπουν από την οροφή και ηλεκτρικοί θερμαντήρες έχουν τοποθετηθεί σε ψυχρές αίθουσες δίπλα σε ανεκτίμητες αρχαιότητες.

Το άρθρο και οι φωτογραφίες της δημοσιογράφου Κριστίνα Ρουίζ για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Βρετανικό Μουσείο σοκάρουν.

«Ξαφνιάστηκα πάρα πολύ όταν επισκέφθηκα το μουσείο πριν από τρεις εβδομάδες και ανακάλυψα ότι δύο αίθουσες, μία ελληνική και ρωμαϊκή και μία ασσυριακή, δεν έχουν ουσιαστικά στέγη. Έχουν πολύ μεγάλους φεγγίτες στην οροφή. Και αυτοί οι φεγγίτες υποτίθεται ότι έχουν ενισχυμένο γυαλί, αλλά το γυαλί λείπει. Και έτσι το άνοιγμα έχει καλυφθεί με ένα φύλλο υλικού, δεν ξέρω τι είναι αυτό, ίσως τεφλόν, ή κάποιο είδος πλαστικού», αναφέρει η κα Ρουίζ.

Η κατάσταση είναι γνωστή εδώ και χρόνια και όσο πάει και χειροτερεύει.

Οι συνομιλίες για την μετακίνηση των Γλυπτών στην Ελλάδα έχουν αυτή την παράμετρο που ίσως δεν έχει γίνει αρκετά σαφές έως τώρα. Οι πηγές της ΕΡΤ όπως και της Ρουίζ είναι διφορούμενες. Άλλοι λένε ότι μία συμφωνία είναι πολύ κοντά και άλλοι το αμφισβητούν δεδομένων των εκλογών στη Βρετανία. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος