Έρχεται το 1ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας (IFFA)

Array

Το ΚΙΝΟ Athens Film Society, με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνουν το 1ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας, 2-5 Μαρτίου 2023, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Το φεστιβάλ θα επικεντρωθεί σε καινοτόμες ταινίες που προκαλούν το μυαλό και τη φαντασία των θεατών και έχουν τη δύναμη να εμπνεύσουν κοινωνική αλλαγή. Το IFFA είναι ανοιχτό σε όλους τους δημιουργούς και μέσω προβολών, Q&As, συζητήσεων και εκθέσεων επιθυμεί να ενισχύσει την ανεξάρτητη κινηματογραφική παραγωγή, να τονώσει το διάλογο, να προωθήσει τη μάθηση και να δημιουργήσει μια ενεργή κοινότητα που την ενώνει ο κινηματογράφος.

Στη λογική αυτή κινείται και η επίσημη αφίσα του 1ου Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας, δημιουργία της graphic artist & Illustrator του KINO Αthens, Αλίκης Ντόκου.

Έρχεται το 1ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας (IFFA)

Το θέμα της αφίσας του φεστιβάλ αποτυπώνει μία καθημερινή, οικεία αθηναϊκή ανοιξιάτικη σκηνή: μια κυρία να ανοίγει και να κοιτά από το παράθυρό της. Ανοίγει ένα πραγματικό αλλά και συμβολικό, παράθυρο στον ανεξάρτητο κινηματογράφο, στον φρέσκο αέρα που συχνά φέρνουν τα πρωτοποριακά θέματα των ταινιών του, στην προκλητική του ματιά που αμφισβητεί, δοκιμάζει, ξεκινά το διάλογο, μας πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω. Επίσης, ανοίγει το παράθυρο και πάλι στην κοινωνική συνεύρεση μέσω του κινηματογράφου. Σε χώρους όπου οι ταινίες γίνονται η αφορμή για να συναντηθούν οι καρδιές και το μυαλό των κινηματογραφόφιλων, όπου ξεκινά ο κοινωνικός διάλογος.

Το 1ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας ανοίγει το παράθυρό του, ανοίγει τη δική του «θέαση» στον κόσμο και μας καλεί να ανταποκριθούμε.

Το πρόγραμμα του 1ου IFFA θα αποτελείται από δύο κύριες ενότητες:

Διεθνές Διαγωνιστικό Ελάφι – Μεγάλου Μήκους

Διεθνές Διαγωνιστικό Ελάφι – Μικρού Μήκους

Και στα δύο τμήματα θα παρουσιαστούν ταινίες αναδυόμενων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο που ολοκληρώθηκαν 12 μήνες πριν από τις ημερομηνίες του φεστιβάλ. Το κριτήριο της Πρεμιέρας δεν αποτελεί προϋπόθεση επιλογής.

Οι υποβολές είναι ανοικτές σε όλους και δωρεάν με προθεσμία υποβολής στις 31/01/2023.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 1ο IFFA, τη διαδικασία υποβολής ταινιών και το πρόγραμμα, μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του KINO Athens, στην κατηγορία IFFA.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος