Επίσκεψη ποδοσφαιρικής ομάδας στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου

Array

Από τις σπάνιες, πλην όμως υπαρκτές, περιπτώσεις που οι αθλητικοί σύλλογοι τιμούν την ιστορική μνήμη, ήταν η ενέργεια της Ποδοσφαιρικής Ομάδας του Αμβρυσσέα Διστόμου Βοιωτίας, να προχωρήσει σε μάθημα ιστορίας για τους αθλητές της.

Συγκεκριμένα, το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου επισκέφθηκαν οι παίκτες του Αμβρυσσέα με τον κόουτς της Ηλία Λιόντο. Η ομάδα είχε προγραμματισμένη από μέρες ξενάγηση και ενημέρωση του νέου ρόστερ της για την Σφαγή των 223 κατοίκων της κωμόπολης της Βοιωτίας από τους Γερμανούς στις 10 Ιουνίου 1944.Επίσκεψη ποδοσφαιρικής ομάδας στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου

Οι ποδοσφαιριστές, παλιοί και νέοι, περιηγήθηκαν στις αίθουσες των εκθεμάτων, είδαν το ντοκυμαντέρ με το χρονικό της Σφαγής και τους έγινε ενημέρωση για τον αγώνα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών προς το Δίστομο και συνολικά την χώρα μας. Είναι μια διαδικασία – με πλούσιο διάλογο- η οποία τηρείται τα τελευταία χρόνια.
Καθώς η συνεχιζόμενη όλη την ημέρα βροχή οδηγούσε σε ακύρωση της προπόνησης στο τερέν, η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία του Αμβρυσσέα, ζήτησαν από τους υπεύθυνους του Μουσείου η θεωρία και ανάπτυξη τεχνικών με προβολή video από τον κ. Λιόντο να γίνει στην αίθουσα προβολών του Μουσείου- όπως και έγινε.

Σχετικές ειδήσεις:

Αμβρυσσέας Διστόμου: Από το 1928 σημείο αναφοράς για τη Βοιωτία

Δίστομο: Πρωταθλητές στη διάσωση της ιστορικής μνήμης και στο ποδόσφαιρο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος