Τα παιδιά των Ημερήσιων Παιδικών Κατασκηνώσεων του Δήμου Πατρέων, συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μουσείο-Πάτρα-Μνημείο-‘Walk the Route’ – Πολιτιστικές Διαδρομές στο Μουσείο και στις Ψηφιακές Εφαρμογές AR» του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών.
Όπως αναφέρει ο Δήμος Πατρέων: «Το πρόγραμμα προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσει κανείς την πόλη μας ως ανοιχτό μουσείο, ανακαλύπτοντας τις ιστορίες και τα μνημεία της με έναν καινοτόμο και διασκεδαστικό τρόπο.
Οι αναπαραστάσεις που συνόδευαν τις ψηφιακές εφαρμογές περιλάμβαναν λεπτομέρειες για τις καθημερινές συνήθειες, τα ήθη και έθιμα, το εμπόριο, τα δημόσια κτήρια και την ψυχαγωγία των κατοίκων της Πάτρας.
Τα παιδιά που συμμετείχαν, εκδήλωσαν τον ενθουσιασμό τους για την καινοτόμο προσέγγιση της μάθησης μέσω της τεχνολογίας AR, η οποία έκανε την περιήγηση πιο ελκυστική και κατανοητή.
Με τη συμμετοχή αυτή, ο Δήμος Πατρέων επιδιώκει να ενισχύσει το ενδιαφέρον των παιδιών για την πολιτιστική μας κληρονομιά και να τους προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες μάθησης μέσω του παιχνιδιού και της εξερεύνησης.
Οι κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων συνεργάζονται στενά με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας για την προώθηση της εκπαίδευσης μέσω άμεσης επαφής με πολιτιστικούς φορείς, που συμβάλλουν στην ενίσχυση της πολιτιστικής συνείδησης των νέων γενεών με πρωτοποριακό τρόπο».
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως: «Το πρόγραμμα “Walk the Route” περιλαμβάνει μια σειρά από διαδραστικές δραστηριότητες, οι οποίες συνδυάζουν την παραδοσιακή ξενάγηση με τις σύγχρονες τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας (AR). Κατά τη διάρκεια της περιήγησης, οι μικροί κατασκηνωτές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις αίθουσες του Μουσείου και να μάθουν για την αρχαία ιστορία της περιοχής μέσω διαδραστικών εκθέσεων. Οι εφαρμογές AR που χρησιμοποιήθηκαν επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να δουν ζωντανές αναπαραστάσεις, όπως τη μάχη μεταξύ δύο πολεμιστών στην αίθουσα του Δημοσίου Βίου και την τελετή ταφής ενός νεκρού πολεμιστή στην αίθουσα της Νεκρόπολης.
Η δράση υλοποιήθηκε με την καθοδήγηση της Γεωργίας Μανωλοπούλου, Μουσειολόγου, και της Λίλας Κουτσομπελίτη, Αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, τις οποίες ο Δήμος Πατρέων ευχαριστεί θερμά για την συνεισφορά τους, η οποία περιλάμβανε την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού περιεχομένου και τη συντονισμένη εφαρμογή της τεχνολογίας AR.
Η επιτυχία του προγράμματος παρακολουθείται μέσω ανατροφοδότησης από τους συμμετέχοντες και τις οικογένειές τους, και με βάση τα θετικά αποτελέσματα, ο Δήμος Πατρέων προγραμματίζει την επανάληψη και επέκταση παρόμοιων προγραμμάτων στο μέλλον, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της πολιτιστικής εκπαίδευσης και την ενίσχυση της σχέσης των παιδιών με την ιστορική κληρονομιά της περιοχής».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος