Επετειακή εξ αποστάσεως συνεδρία του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική γλώσσα, πολιτισμός και ΜΜΕ»

Ένα πρωτοποριακό διαδικτυακό event, μια ιδιότυπη μορφή αντίστασης στην απομόνωση που επέφερε ο κορονοϊός, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαΐου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική γλώσσα, πολιτισμός και ΜΜΕ».

Μετά την αναγκαστική αναβολή του προγράμματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου που επρόκειτο να ξεκινήσει την ίδια ημέρα  στην Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή στην Κωνσταντινούπολη, οι συντελεστές της διοργάνωσης αποφάσισαν να οργανώσουν μία επετειακή εξ αποστάσεως συνεδρία (live session), στην οποία θα συμμετέχουν κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και φοιτητές από διάφορα σημεία του πλανήτη.

Στη συνεδρία θα συμμετάσχουν συνολικά 70 εισηγητές και φοιτητές, οι οποίοι και θα εκφράσουν τις απόψεις τους  για την πρωτοφανή κατάσταση που  βιώνουμε, αλλά και ένα μήνυμα αισιοδοξίας που θα απευθύνεται κυρίως στους νέους ανθρώπους. Το «παρών» θα δώσουν Πρυτάνεις και πανεπιστημιακοί από ελληνικά και ξένα ιδρύματα, ενώ πολύ σημαντική είναι και η παρουσία των δημοσιογράφων από ελληνικά και διεθνή μέσα (Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία). Μεταξύ των συμμετεχόντων θα είναι η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Οδυσσέας Ιωάννου, ο Τάσος Νούσιας, η Μαρία Χούκλη, η Μαρία Δεναξά, αλλά και ο κορυφαίος φιλέλληνας Gregory Nagy, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και επικεφαλής του Center for Hellenic Studies στην Ουάσινγκτον.

Η συνεδρία θα αναρτηθεί στο κανάλι του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου στο YouTube https://bit.ly/2S4QNIA, ενώ θα μεταδοθεί σε μαγνητοσκόπηση από το κανάλι της Βουλής.

Στόχος των διοργανωτών είναι, όπως υπογραμμίζει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων στην Κωνσταντινούπολη, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες. Παράλληλα, η πραγματοποίηση της περιφερειακής δράσης των αποφοίτων του Πανεπιστημίου «Το Μικρό Θερινό» η οποία προγραμματίζεται για τις 10-13 Ιουλίου στο Μπούρτζι της Σκιάθου, θα εξαρτηθεί από την έκταση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου https://summerschool.ac.uoi.gr/ όπου έχει αναρτηθεί μία σύνοψη των εισηγήσεων και των μελετών που θα παρουσιάζονταν στην Κωνσταντινούπολη.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ