Ένθετο Τέχνες: Ξεκίνησε ο «Πλατόνοφ» του Τσέχοφ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Πρώτο θεατρικό εγχείρημα του εικοσάχρονου Άντον Τσέχωφ (1860-1904) ο «Πλατόνοφ» περιλαμβάνει αρκετά από τα θέματα και τους ανθρώπινους τύπους που συναντάμε στα αριστουργήματα της ωριμότητάς του, τον Γλάρο, τον Θείο Βάνια, τις Τρεις Αδελφές και τον Βυσσινόκηπο. Εκδόθηκε περίπου 20 χρόνια μετά τον θάνατό του, βάσει των χειρογράφων του που βρέθηκαν, γι’ αυτό και οι διασκευές που παρουσιάζονται, συμβαίνει να διαφοροποιούνται αισθητά η μια από την άλλη. 

Γι’ αυτό και η εκδοχή του Πλατόνοφ που παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε σκηνοθεσία του Ρώσου σκηνοθέτη Άντολφ Σαπίρο είναι αρκετά διαφορετική από τις δύο προηγούμενες παραγωγές του έργου της φετινής σεζόν. Στο ένθετο για τις ΤΕΧΝΕΣ του ΕΡΤNEWS, βλέπουμε τι είπαν οι πρωταγωνιστές της παράστασης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΘΠ, Νίκος Διαμαντής στη Ματίνα Καλτάκη. 

26ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Από 7 έως 17 Μαρτίου

250 ταινίες τεκμηρίωσης, ελληνικές και ξένες, 34 εκ των οποίων διεκδικούν υποψηφιότητα για Όσκαρ, αφιέρωμα στον Δημήτρη Παπαϊωάννου, στον Πάνο Ευαγγελίδη και στα ντοκιμαντέρ με queerθεματική, πάντα γόνιμες συναντήσεις και συζητήσεις με δημιουργούς αλλά και πρόσωπα που γνωρίζουν την λειτουργία της αγοράς και μπορούν να καθοδηγήσουν τους νέους κινηματογραφιστές, είναι μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το φετινό, 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Από 7 έως 17 Μαρτίου η Θεσσαλονίκη μας περιμένει.

Παρουσίαση: Ματίνα Καλτάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος