Ένθετο Τέχνες: Ενδιαφέρον συναυλιακό καλοκαίρι από το Ηρώδειο μέχρι το Terra Vibe

Με τo μεγαλόπνοο Ρέκβιεμ του Τζουζέπε Βέρντι, από τα δημοφιλέστερα συμφωνικά-χορωδιακά έργα όλων των εποχών, με 3 χορωδίες, 4 μονωδούς, και τον Λουκά Καρυτινό στην διεύθυνση, θα τιμήσει στις 29 Ιουνίου η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας.

Είναι η πρώτη από τις δύο συναυλίες που θα δώσει η ΚΟΑ στο Ηρώδειο, καθώς στις 15 Ιουλίου θα παρουσιάσει έργα Γκριγκ και Τσαϊκόφσκι υπό την διεύθυνση του Κριστόφ Έσενμπαχ,  με σολίστ στο πιάνο τον σούπερσταρ Λανγκ Λανγκ. Η πρώτη τη τάξει ορχήστρα της χώρας μας βρίσκεται σε πολύ καλή φάση, όπως λέει στη Ματίνα Καλτάκη ο διευθυντής της Λουκάς Καρυτινός, κι αυτό φαίνεται και στην μεγάλη ανταπόκριση του κοινού.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΤΙΝΑ ΚΑΛΤΑΚΗ

Δείτε ακόμα στο ένθετο για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό του ΕΡΤNEWS

Φεστιβάλ Αθηνών: Ο  “Λυγμός” του Μαρτάλερ έρχεται στην Πειραιώς 260

Ο Ελβετός μουσικός και σκηνοθέτης Κριστόφ Μαρτάλερ, είναι περιζήτητος στα καλύτερα θέατρα, τις όπερες και τα φεστιβάλ της Ευρώπης για τις ιδιαίτερη μουσικότητα των παραστάσεών του. Έρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών με την παράσταση «Λυγμός», πάνω σε κείμενα του εικαστικού του Ντίτερ Ροτ. Θέμα της η παροδικότητα των πραγμάτων, με σκηνικό τον αποστειρωμένο χώρο ενός φαρμακείου. Όταν μία υπαλλήλος διαβάζει τη λίστα με τις παρενέργειες ενός φαρμάκου, καταλαβαίνουμε ότι η ζωή μας είναι ένας κατακλυσμός από παρενέργειες που ούτε γνωρίζουμε απαραίτητα ούτε μπορούμε να αποφύγουμε.

Δύο συναυλίες που περιμένουμε

H συναυλιακή περίοδος άνοιξε και οι επιλογές είναι τόσες που αναγκαστικά πρέπει να επιλέξουμε αυτές που για τον έναν ή τον άλλο λόγο μας ενδιαφέρουν πιο πολύ. Πολλοί, πχ. θα σπεύσουν να δουν τους Waterboys, για να ακούσουν κάτω από τον αττικό ουρανό μερικά τραγούδια που σφράγισαν την δεκαετία του ’80. Ειδικά το The Whole Of The Moon, που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 1985 και έκτοτε έχει δει πολλές διαφορετικές ερμηνείες από καλλιτέχνες όπως ο Prince, ο Tom Jones, οι U2  και οι Killers. Oι Waterboys στο Ηρώδειο στις 22 Ιουνίου σίγουρα θα ερμηνεύσουν και την «Επιστροφή του Πάνα», τραγούδι εμπνευσμένο από την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.

Αλλά και ο Ρόμπι Γουίλιαμς έρχεται στην Αθήνα σε λίγες ημέρες – στο Terra Vibe την 1η Ιουλίου. Παρότι είχε εμφανιστεί ξανά στο Rockwave Festival στην Μαλακάσα το 2015, η συναυλία του είναι από τα πολύ καυτά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος