Ένθετο Τέχνες: «Εφημερία» – Κωμικές και δραματικές στιγμές από 4 κούκλες που νοσηλεύονται

Στην χώρα μας έχουμε συνδέσει το κουκλοθέατρο με τα παιδιά αλλά οι κούκλες στις διαφορετικές μορφές τους, μαριονέτες, μαρότες, γιγαντοκούκλες, κούκλες άμεσου χειρισμού, μπορούν να μαγεύουν και το ενήλικο κοινό – στην Ιαπωνία το ξέρουν καλά ήδη από τον 17ο αι. και το θέατρο κούκλας Μπουνράκου αποτελεί ένα δημοφιλές είδος που έχει φτάσει πια σε επίπεδα υψηλής τέχνης. Την γοητεία και την βαθιά συγκίνηση που προκαλεί το θέατρο με κούκλες και στους ενήλικες αποδεικνύει η παράσταση «Εφημερία», που παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στο Φαουστ και έτυχε απρόσμενης ανταπόκρισης.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό στο ΕΡΤNEWS:

-Τον Χρήστο Πασσαλή γνωρίσαμε ως ηθοποιό και σκηνοθέτη, ιδρυτικό μέλος της ομάδας BLITZ, που για περισσότερα από 10 χρόνια πρότεινε με τις παραστάσεις της μία πολύ ενδιαφέρουσα μεταδραματική γλώσσα. Ανήσυχος πάντα, ο Χρήστος Πασσαλής, αφήνει το θέατρο (για λίγο, για πολύ, δεν ξέρει) και παρουσιάζει την πρώτη του ταινία. Έχει τίτλο “Ησυχία 6-9”, πρωταγωνιστούν η Aγγελική Παπούλια, η Σοφία Κόκκαλη, η Μαρία Σκουλά, ο Βασίλης Καραμπούλας, η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου και ο ίδιος. Πρεμιέρα την ερχόμενη Πέμπτη στους κινηματογράφους Αστορ στην Αθήνα και Ολύμπιον στην Θεσσαλονίκη.

-Για την ομορφιά τους, όπως λέει, καταπιάστηκε ο Ανδρέας Ζούλας με την ισοσυλλαβισμένη μετάφραση των 88 Ορφικών Ύμνων, της αρχαιότερης ελληνικής υμνολογίας. Η αγάπη του για την αρχαία ελληνική γραμματεία και η πίστη του στη συνέχεια της ελληνικής γλώσσας είναι το κίνητρο της επίμονης μεταφραστικής του δραστηριότητας. Στις 14 Δεκεμβρίου το βιβλίο του “Εγώ ο Ορφέας και οι ορφικοί ύμνοι” θα παρουσιάσουν στο Πολεμικό Μουσείο η Μάρω Παπαθανασίου, μαθηματικός, ομότιμος καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, και ο κριτικός λογοτεχνίας Βαγγέλης Χατζηβασιλείου.

ΡΕΠΟΡΤΖΑΖ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΤΙΝΑ ΚΑΛΤΑΚΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος