Πίνακας που αγοράστηκε μέσω eBay μόλις $49 πουλήθηκε για $158.000

Ένας πίνακας που αγοράστηκε μέσω eBay με μόλις 49 δολάρια πουλήθηκε για 158 χιλιάδες δολάρια. Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα The Times, ο πίνακας τυχαία αγορασμένος στο eBay από έναν κάτοικο του Εδιμβούργου για 40 λίρες (περίπου 49 δολάρια) αποδείχθηκε ότι είναι έργο της Φινλανδής ζωγράφου Χέλεν Σέρφμπεκ (Helene Schjerfbeck, 1862-1946).

Την φωτογραφία του πίνακα “Άσπρα τριαντάφυλλα στο ποτήρι” ο νέος ιδιοκτήτης την ανέβασε στο eBay, παρουσιάζοντάς το απλά σαν ένα στοιχείο της εσωτερικής διακόσμησης. Ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες του site μελετώντας την δυσδιάκριτη υπογραφή ανακάλυψαν ότι ο πίνακας είναι έργο της Χέλεν Σέρφμπεκ. Αυτό το επιβεβαίωσαν και οι ειδικοί του οίκου δημοπρασιών Bonhams.

H Φινλανδή ζωγράφος-μοντερνιστής Χέλεν Σέρφμπεκ είναι γνωστή για τα έργα της “Ο τραυματισμένος στρατιώτης στο χιόνι” (1880), “Η ίαση” (1888) και άλλα. Ο πίνακάς της “Τα παπούτσια του χορού” πουλήθηκε για παραπάνω από 3 εκατομμύρια λίρες (περίπου 3,6 εκατομμύρια δολάρια).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος