Ένα τραγούδι για τη Νίσυρο με την υπογραφή και τη φωνή της Κλεονίκης Δεμίρη

Ένα νέο τραγούδι παρουσιάζει στο κοινό η Κλεονίκη Δεμίρη H ομορφιά της Νισύρου, το εντυπωσιακό ηφαίστειο, οι παραλίες, τα ξεχωριστά γραφικά χωριά και οι παραδόσεις της αποτυπώνονται σ’ ένα κομμάτι αφιερωμένο σε έναν τόπο που μαγεύει. Στο τραγούδι οι στίχοι, η μουσική και η ερμηνεία είναι της Κλεονίκης Δεμίρη. Οι εικόνες του video έρχονται μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Φώτη Φωτόπουλου.

Η ερμηνεύτρια μίλησε για τη νέα της δουλειά στο ertnews.gr:

Πώς προέκυψε το συγκεκριμένο τραγούδι; Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη σχέση με τη Νίσυρο;

Έχω επισκεφθεί την Νίσυρο πολλές φορές για διακοπές ή για παραστάσεις. Είναι ένα νησί που σε εκπλήσσει με διάφορους τρόπους. Το ηφαίστειο που σε γεμίζει δέος με την απόκοσμη ατμόσφαιρά του, τα χωριά, οι παραδόσεις, η ιστορία και οι κρυφές ομορφιές του τόπου, αιχμαλωτίζουν το μυαλό και την καρδιά. Αν περπατήσεις στον κρατήρα του ηφαίστειου νομίζεις ότι ζεις ένα παραμύθι, ή ότι βρίσκεσαι σε άλλον πλανήτη.

Η Νίσυρος είναι αυθεντική και σου δίνει την αίσθηση ότι ζεις σε μια άλλη Ελλάδα που δεν υπάρχει. Τον Μάρτιο του 2022 έγραψα το τραγούδι, το πρότεινα στον Δήμο Νισύρου με την ιδέα να γυριστεί στο νησί βίντεο κλιπ. Ο Δήμος Νισύρου αγκάλιασε την ιδέα αμέσως και έτσι το τραγούδι αποτελεί πια μέρος της προβολής του νησιού για το 2023.

Ένα τραγούδι με τη σφραγίδα σας; Πόσο αγχώνει το να είσαι υπεύθυνος για το τελικό αποτέλεσμα 100% εσύ ο ίδιος;

Με αγχώνει πολύ και περνάω από διάφορα στάδια. Τσεκάρω τα πάντα ξανά και ξανά μέχρι το τελικό αποτέλεσμα να ταιριάζει με ό,τι ονειρεύτηκα. Επίσης, το ακούνε φίλοι που εμπιστεύομαι για να μου πουν την άποψη τους. Βέβαια όταν πια τελειώσει και κυκλοφορήσει τότε η χαρά μου δεν περιγράφεται και ξεχνάω και την κούραση και το άγχος που πέρασα!

Το μήνυμα που στέλνει το τραγούδι σας;

«… αν το θες όλα τελειώνουν ή όλα αρχίζουνε ξανά…» λέει το ρεφρέν. Ένας τόπος, ένα βιβλίο, ένας άνθρωπος, μια συναυλία, κάτι που έχεις ζήσει μπορεί να γίνει η αφορμή για ένα καινούργιο ταξίδι. Αυτόν τον ρόλο νιώθω πως έπαιξε και η Νίσυρος στη ζωή μου. Την έχω συνδέσει με καλές αλλαγές στη ζωή μου.

Πόσο δύσκολος είναι ο “δρόμος” ενός καλλιτέχνη;

Στην Ελλάδα πολύ. Πρέπει να τρέξεις, να προσπαθήσεις για πράγματα που συνήθως δε σχετίζονται με το καθαρά καλλιτεχνικό έργο, να απογοητευτείς, να επιμείνεις πολλές φορές… Πρέπει να έχεις μεγάλη υπομονή και να μην παραιτείσαι.

Λίγα λόγια για τα μελλοντικά σας σχέδια.

Στις 23 Μαΐου θα βρίσκομαι στα Τίρανα ανοίγοντας την εβδομάδα Ελληνικού Πολιτισμού. Είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. Είναι η τρίτη φορά που θα βρίσκομαι στα Τίρανα για παράσταση και τέταρτη φορά στην γειτονική χώρα. Τον Ιούλιο που μας πέρασε είχα τραγουδήσει στο MIK Festival, το φεστιβάλ της Κορυτσάς. Ακολουθούν μια σειρά από συναυλίες το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Επίσης κάποιες νέες συνεργασίες και δισκογραφικά σχέδια.

Στίχοι, μουσική και ερμηνεία: Κλεονίκη Δεμίρη

Ενορχήστρωση, πιάνο, προγραμματισμός: Γιώργος Τσοκάνης

Ακορντεόν: Τάσος Αθανασιάς

Κιθάρες: Νίκος Γκιόλιας

Ηχογράφηση φωνής, μίξη ήχου: Τόλης Κετσελίδης – Studio Libra

Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος – Sweetspot Productions Studio

Σκηνοθεσία: Φώτης Φωτόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Κων/να Μπακάρα

Making of: Γιάννης Κολιός

Διεύθυνση παραγωγής: Κλεονίκη Δεμίρη, Γιάννης Κολιός

Make up artist: Μαριάννα Βαρλάμου

Hair styling: Μαρία Ορσάρη

Φωτογραφίες: Ιωάννα Κατσιαφλιάννη

Support behind – the- scenes: Ξένια Μαλαθράκη , Δέσποινα Τσίτουρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος