Ένα ταξίδι σε τοπία και γεωλογικά μνημεία με διεθνή αναγνώριση θα έχει την δυνατότητα να πραγματοποιήσει ο επισκέπτης που θα βρεθεί στην έκθεση με τον τίτλο: «Μνήμες γαία – Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας – Κύπρου», που θα ανοίξει τις πύλες της την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Θεσσαλονίκη, στην Προβλήτα 1 στο λιμάνι.

Εντυπωσιακά τοπία, απολιθωμένα δάση, φαράγγια, καταρράκτες, σπήλαια, ακτές, κοιλάδες, απολιθώματα που μας προσκαλούν να ανακαλύψουμε την ιστορία της Γης μας, αλλά και τη ιστορία της ανατολικής Μεσογείου.
Αυτά ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης η Γεωλόγος, Άννα Μπατσή, μέλος της επιστημονικής ομάδας του Γεωπάρκου Γρεβενών – Κοζάνης, το οποίο μόλις πριν 1 χρόνο εντάχθηκε στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα ‘χουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις νησιωτικές και ορεινές περιοχές που έχουν αναγνωριστεί ως Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO στην Ελλάδα και την Κύπρο: τη Λέσβο, τον Ψηλορείτη, τον Βίκο – Αώο, τον Χελμό – Βουραϊκό, τη Σητεία και την περιοχή Γρεβενών – Κοζάνης στην Ελλάδα, και το Όρος Τρόοδος στην Κύπρο.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι η έκθεση που θα έχει διάρκεια τριών περίπου μηνών, πέρα από την επιστημονική της επάρκεια και τον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα αποτελεί παράλληλα κι ένα μοναδικό εργαστήρι για μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, φοιτητές και εκπαιδευτικούς.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος