EΛΤΑ: Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «150 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ»

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοίνωσαν την κυκλοφορία της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων με τίτλο «150 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ» στις 12 Δεκεμβρίου 2018, την ίδια ημερομηνία που γράφτηκαν οι πρώτες σελίδες της ιστορίας της με το Βασιλικό Διάταγμα του Γεωργίου Α΄.

Όπως αναφέρουν τα ΕΛΤΑ: “Οι διακριθέντες στη στρατιωτική αρετή Υπαξιωματικοί, αποτελούσαν ένα μάχιμο και τελετουργικό «Άγημα», υπόδειγμα για τον υπόλοιπο Στρατό. Στο πέρασμα του χρόνου σημειώθηκαν αλλαγές στην ονομασία και τη σύνθεσή της, όσο και στην αποστολή της ωστόσο αυτό που έμεινε αναλλοίωτο, είναι τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά.

Οι άριστοι των αρίστων του Ελληνικού Στρατού, αυτοί που διακρίνονται για τη σωματική τους διάπλαση, την ακλόνητη πίστη στην αποστολή τους και το ήθος τους, συνθέτουν το ύψιστο τιμητικό άγημα της Ελλάδας, καθιστώντας την Προεδρική Φρουρά εθνικό σύμβολο.

Οι Εύζωνες αποτελούν συνώνυμο της ελευθερίας, της ανδρείας και της λεβεντιάς. Ρίγη συγκίνησης διαπερνούν κάθε Έλληνα στο θέαμα του επιβλητικού βηματισμού των Ευζώνων. Αισθήματα θαυμασμού και σεβασμού χαρακτηρίζουν τις αντιδράσεις ανθρώπων κάθε εθνικότητας, που έχουν την τύχη να τους παρακολουθήσουν, αναζητώντας μια φωτογραφία δίπλα τους.

Η Προεδρική Φρουρά συνεχίζοντας επάξια την ένδοξη ιστορία των 150 ετών της, στέκει αγέρωχη, θεματοφύλακας της ιστορίας, των αξιών και του πολιτισμού μας.

Όλα τα Φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού–100 38 ΑΘΗΝΑ) και από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα μέχρι εξαντλήσεως. Εξαιρούνται οι Φ.Π.Η.Κ που θα αποσυρθούν στις 11 Δεκεμβρίου 2019”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος