Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: Απολογισμός πεπραγμένων του τελευταίου έτους

«Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου κι ενός μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου κάνει έναν απολογισμό πεπραγμένων διαπιστώνοντας ότι η επίλυση χρόνιων εκκρεμοτήτων, που δοκίμαζαν τη σχέση του ΕΚΚ με την κινηματογραφική κοινότητα, δικαιολογεί τη σημερινή ικανοποίησή μας και την αισιοδοξία μας για την επόμενη μέρα του Οργανισμού» δήλωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ Μάρκος Χολέβας κατά τη Συνέντευξη Τύπου του ΕΚΚ που πριν από λίγο ολοκληρώθηκε.

Παραβρέθηκαν σε αυτή η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ Ελένη Χανδρινού, τα μέλη του Δ.Σ Ιφιγένεια Βλαχογιάννη, Μαρία Καλλιμάνη και η νέα Γενική Διευθύντρια Αθηνά Καρτάλου-Αντούκου, η οποια δήλωσε: «Είμαι εξαιρετικά ευτυχής που εντάσσομαι στο δυναμικό του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ακριβώς αυτή την περίοδο. Η στιγμή είναι ώριμη το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου να οδηγηθεί σε μία ουσιαστική εσωτερική αναδιοργάνωση που με τη στήριξη καινοτόμων πρωτοβουλιών θα καταστήσει τον θεσμό πιο λειτουργικό και χρήσιμο για τους ανθρώπους του ελληνικού κινηματογράφου. Και βεβαίως θα οδηγήσει το ελληνικό σινεμά σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο εσωτερικό και το εξωτερικό».

Σε αυτόν τον χρόνο και τον ένα μήνα, το Δ.Σ τήρησε τις δεσμεύσεις και τα χρονοδιαγράμματα που είχε θέσει. Ειδικότερα: ολοκλήρωσε έκτακτα προγράμματα με επείγοντα χαρακτήρα καθώς και τις αξιολογήσεις των χρηματοδοτήσεων που εκκρεμούσαν χρόνια ταλαιπωρώντας δημιουργούς και παραγωγούς. Εξασφάλισε επίσης ένα κονδύλι του ΕΣΠΑ που κινδύνευε να χαθεί.

Παράλληλα, ολοκλήρωσε εκκρεμείς διαδικασίες σχετικά με τη λειτουργικότητα των Διευθύνσεών του. Η κατάρτιση των νέων χρηματοδοτικών προγραμμάτων, που αφορούν τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Παραγωγής και για πρώτη φορά την Hellas Film αλλά και το Hellenic Film Commission, συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλέγμα με στόχο την εξυπηρέτηση της κινηματογραφικής κοινότητας. Η συντριπτική πλειοψηφία της στάθηκε δίπλα στο ΕΚΚ.

Αναλυτικά τα πεπραγμένα του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου κατά την τελευταία χρονιά μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος