Ελευσίνα 2023: Σε τροχιά ανακατασκευής ο εμβληματικός κινηματογράφος «Ελευσίς»

Array

Ξεκινά η ανακατασκευή και ανάπλαση του Σινέ – Ελευσίς, με χορηγία από τα Ελληνικά Πετρέλαια στο πλαίσιο του «Ελευσίνα 2023-Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης»

Υπεγράφη στις 21 Δεκεμβρίου το Σύμφωνο Αμοιβαίας Συνεργασίας μεταξύ της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, του Δήμου Ελευσίνας και της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. για τον εμβληματικό αυτό χώρο.

Σε τροχιά ανακατασκευής μπαίνει και επίσημα πλέον ο εμβληματικός κινηματογράφος Ελευσίς, ένα ιστορικό τοπόσημο της Ελευσίνας και μια εστία παρακαταθήκης του προγράμματος της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, με χορηγία από την εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια, θυγατρική του Ομίλου HELLENiQ ENERGY.

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στον χώρο του X – Bowling Art Center, υπεγράφη το Σύμφωνο Αμοιβαίας Συνεργασίας μεταξύ της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, του Δήμου Ελευσίνας και της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., βάσει του οποίου η εταιρεία αναλαμβάνει την ανακατασκευή και ανάπλαση του Σινέ – Ελευσίς. Την εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν θεσμικοί φορείς και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, συντόνισε ο δημοσιογράφος Μανώλης Σπινθουράκης.

Η χρηματοδότηση περιλαμβάνει την κάλυψη του κόστους των απαιτούμενων μελετών αλλά και των εργασιών ανάπλασης του κινηματογράφου, που θα εκτελούνται υπό την επίβλεψη και την επιμέλεια του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και σε συνεργασία με τον Δήμο Ελευσίνας. Στόχος του εγχειρήματος είναι η άμεση έναρξη των εργασιών προκειμένου το κτήριο να παραδοθεί προς χρήση εντός του 2023 ως πολυχώρος πολιτισμού που θα φιλοξενεί σημαντικό μέρος των δράσεων και εκδηλώσεων της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Επιπλέον, η Ελληνικά Πετρέλαια έχει ήδη χρηματοδοτήσει την εκπόνηση μελετών με στόχο τη διαμόρφωση σύγχρονων κτηριακών εγκαταστάσεων, όπως της Ελαιουργικής και των κτηρίων ΙΡΙΣ Ι & ΙΡΙΣ ΙΙ, που θα χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού προγράμματος της διοργάνωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Πολυχώρος «στολίδι» στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα στη Ευρώπης για το 2023

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος