Έκθεση «Οι Αποδείξεις είναι Εδώ: Μια εκ νέου απεικόνιση των Μεταναστών Αντρών από τη Νότια Ασία που μένουν στην Ελλάδα»

Μετανάστες χωρίς χαρτιά με καταγωγή από τη Νότια Ασία μοιράζονται εικόνες και ιστορίες από την πραγματικότητα που ζουν στην Ελλάδα ως εργάτες και το υλικό παρουσιάζεται σε πολυμεσική έκθεση, που διοργανώνει η οργάνωση «Generation 2.0» στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.

Η έκθεση με τίτλο «Οι αποδείξεις είναι εδώ: Μια εκ νέου απεικόνιση των μεταναστών αντρών από τη Νότια Ασία που μένουν στην Ελλάδα» αποτελεί μια συνεργασία διάρκειας δύο ετών μεταξύ των μεταναστών και της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Queen’s του Καναδά και επιμελήτριας της έκθεσης, Ρίνα Κουκρέγια. Οι μετανάστες χρησιμοποίησαν τα κινητά τους τηλέφωνα για να τραβήξουν εικόνες και βίντεο από την καθημερινότητά τους. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν αυτές οι εικόνες, τα βίντεο και αφηγήσεις τους. Επίσης, θα παρουσιαστεί η ανακατασκευή ενός καταλύματος των μεταναστών, σχεδιασμένο και χτισμένο από τους ίδιους ως ένας τρόπος για να δει το κοινό τις σκληρές συνθήκες διαβίωσής τους.

«Αυτό θα δώσει στους ανθρώπους να καταλάβουν με τι τρόπο εμείς ζούμε τις ζωές μας εδώ», αναφέρει μετανάστης από το Μπαγκλαντές που δουλεύει ως εργάτης γης στη Μανωλάδα.

Σύμφωνα με την οργάνωση «Generation 2.0», οι μετανάστες χωρίς χαρτιά από το Μπαγκλαντές, την Ινδία και το Πακιστάν που ζουν στην Ελλάδα υπολογίζονται περίπου σε 200.000, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι νέοι, φτωχοί άντρες, με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο. Παρότι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, η εργασία τους χαρακτηρίζεται από χαμηλούς μισθούς και κακές συνθήκες διαβίωσης και εργασίας. Στόχος της έκθεσης είναι να αντιταχθεί στην ξενοφοβική ρητορική που οι μετανάστες αντιμετωπίζουν δίνοντάς τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους και τις εμπειρίες τους απευθείας στο κοινό.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί 11-14 Απριλίου στην Αποθήκη της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στον Καναδά. Ώρες λειτουργίας: 10 π.μ.-2 μ.μ. και 5-10 μ.μ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΈκθεση «Οι Αποδείξεις είναι Εδώ: Μια εκ νέου απεικόνιση των Μεταναστών Αντρών από τη Νότια Ασία που μένουν στην Ελλάδα»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος