Έκθεση Μικρασιατικών Κειμηλίων στην Νέα Υόρκη

Ξεκίνησε στις 29 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται σχεδόν ένα μήνα μετά, μέσα στο Δεκέμβριο, στη Νέα Υόρκη η έκθεση φωτογραφιών του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού Αιγάλεω. Η έκθεση φιλοξενείται στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, με τίτλο «Ενθύμια από τη Μικρά Ασία: Καθημερινή ζωή, Καταστροφή, Μετεγκατάσταση».

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Μικρασιατών Αιγάλεω και το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού Αιγάλεω: «Αντικείμενα και φωτογραφίες απλών ανθρώπων θα ξεδιπλώσουν πτυχές της καθημερινότητας και μαρτυρίες μίας από τις τραγικότερες και πιο αιματηρές περιόδους της ιστορίας. Με αφορμή τη συμπλήρωση 101 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και 100 από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης, αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε στην ομογένεια της Αμερικής τον πλούτο των εκθεμάτων του Μουσείου μας μέσω της συγκεκριμένης έκθεσης. Πολλοί από τους πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής μετακινήθηκαν στην Αμερική και αργότερα σε καιρούς χαλεπούς εκατοντάδες από όλη την Ελλάδα επέλεξαν να μεταναστεύσουν εκεί για μία καλύτερη τύχη. Στόχος της έκθεσης είναι αφενός το κοινό της Αμερικής να έρθει σε επαφή με θησαυρούς της Μικράς Ασίας και τις ιστορίες των Μικρασιατών παππούδων μας κι αφετέρου να μοιραστούν μαζί μας τις προσωπικές τους μαρτυρίες που σχετίζονται με τις αλησμόνητες πατρίδες».

Συνδιοργανωτές:
Σύλλογος Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες»
Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού Αιγάλεω
Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη
Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής
Δήμος Αιγάλεω
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Αθλητισμού και Πολιτισμού, του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη και της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Επίσης με τη στήριξη της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος