Έκθεση Γλυπτικής στην Ελευσίνα: Το ποδήλατό μου αλλιώς

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στις 3 Ιουνίου και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου στην Πλατεία Ελευθερίας Ελευσίνας (Νικολαΐδου & Κανελλοπούλου) φιλοξενείται η έκθεση γλυπτικής «Το ποδήλατό μου αλλιώς: Τέχνη & Ποδήλατο» της καλλιτέχνιδος Καίτης Χόρτη.

Όπως αναφέρει το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας, που υπενθυμίζουμε ότι η πόλη είναι η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023: «Η Καίτη Χόρτη δημιουργεί γλυπτά από παλιά ποδήλατα περνώντας κοινωνικά μηνύματα όπως η ανάγκη για επανάχρηση και ανακύκλωση υλικών και για χρήση φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων όπως το ποδήλατο, ενώ εικαστικά προσεγγίζει τα έμβια όντα.

Έτσι, στον υπαίθριο χώρο της Πλατείας Ελευθερίας στο τέλος του πεζοδρόμου της οδού Νικολαΐδου, θα ζωντανέψουν παλιά ποδήλατα με μορφή εντόμων, λουλουδιών και πουλιών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 2 Ιουνίου και ώρα 18.00, ενώ την Παρασκευή 3 Ιουνίου, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ θα βρίσκονται στον χώρο υποδεχόμενοι σχολικές ομάδες.

Η έκθεση διοργανώνεται από το ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δ. Ελευσίνας».

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνη

Η Καίτη Χόρτη ξεκίνησε το εικαστικό της «ταξίδι» το 2007 με δασκάλα την Ευδοκία Παπουλή. Ολοκλήρωσε τους κύκλους μαθημάτων γλυπτικής των Εργαστηρίων Περαντινού σε Αθήνα και Πάρο. Παράλληλα, συμμετέχει σε περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Με το ποδήλατο άρχισε να ασχολείται το 2011 συγκεράζοντας τις δύο μεγάλες της αγάπες: ποδήλατο και γλυπτική.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος