Εκλάπη γλυπτό του Rodin από μουσείο της Κοπεγχάγης

Η αστυνομία της Δανίας έχει εξαπολύσει κυνηγητό για τον εντοπισμό δύο δραστών, υπεύθυνων για την κλοπή μιας μικρής προτομής -φιλοτεχνημένης από τον Γάλλο γλύπτη Auguste Rodin– από μουσείο της Κοπεγχάγης.

Η κλοπή του χάλκινου γλυπτού συνέβη τον Ιούλιο, αλλά η αστυνομία μόλις έδωσε στη δημοσιότητα υλικό από το βίντεο της ληστείας. Σε αυτό φαίνονται δύο άντρες –μέσα στο μουσείο Glyptoteket– να αφαιρούν από τη συλλογή των γλυπτών «τον άνθρωπο με τη σπασμένη μύτη», προτού απομακρυνθούν από το χώρο.

Η αξία του έργου τέχνης που φιλοτεχνήθηκε το 1863 υπολογίζεται σε 300.000 δολάρια. Ο Επικεφαλής της έρευνας Ove Randrup ανέφερε ότι η κλοπή του γλυπτού, μεγέθους 25, 5 εκατοστών συνέβη τον Ιούλιο.

Η αστυνομία της Δανίας πιστεύει ότι, οι δράστες είχαν επισκεφτεί το μουσείο της Κοπεγχάγης μια εβδομάδα πριν από το γεγονός της κλοπής, προκειμένου να «χαλαρώσουν» την ένωση του γλυπτού από τη βάση του και να απενεργοποιήσουν τον συναγερμό. Για τον εντοπισμό τους, η Interpol και Europol έχουν ήδη ξεκινήσει τις έρευνες.

Πηγή: BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος