Εκδήλωση τιμής & μνήμης για τη βύθιση του αντιτορπιλικού «Ψαρά»

Στις 15 Μαΐου θα γίνει στην Πάχη Μεγάρων εκδήλωση τιμής & μνήμης για το αντιτορπιλικό «Ψαρά ΙV» το οποίο την Κυριακή του Πάσχα 20 Απριλίου 1941, δέχτηκε αεροπορική επίθεση στον κόλπο των Μεγάρων και πριν βυθιστεί κατέρριψε τρία γερμανικά αεροσκάφη. Από το πλήρωμά του 37 έχασαν τη ζωή τους και 57 τραυματίστηκαν.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Ο Δήμος Μεγαρέων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Στρατιωτικών Ενόπλων Δυνάμεων, με αφορμή την επέτειο της βύθισης του Α/ Τ ΨΑΡΑ στην θαλάσσια περιοχή της Πάχης των Μεγάρων την Κυριακή του Πάσχα 20 Απριλίου 1941, συνδιοργανώνουν την Κυριακή 15 Μαΐου 2022, ώρα 10.45, στο λιμάνι της Πάχης, εκδήλωση τιμής και μνήμης η οποία έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις επίσημες επετειακές εκδηλώσεις του Πολεμικού Ναυτικού, παρουσία της ηγεσίας του ΓΕΝ και με την συμμετοχή πολεμικού πλοίου.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα της εκδήλωσης μετά το τρισάγιο θα γίνουν χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Στρατιωτικών Ενόπλων Δυνάμεων Μεγάρων Υποναύαρχο (ΕΑ) Κωνσταντίνο Μονιό ΠΝ, τον Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη, τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ Α/ ΓΕΝ και ομιλία για τη δράση των Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Π.Ν. κατά τη διάρκεια της κατοχής από τον Αντιναύαρχο (ΕΑ) Κωνσταντίνο Μαζαράκη – Αϊνιάν, Επίτιμο Αρχηγό Στόλου και Πρόεδρο του ΕΛ.Ι.Ν.Ι Σ.». Εκδήλωση τιμής & μνήμης για τη βύθιση του αντιτορπιλικού «Ψαρά»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος