Eκδήλωση για τους εκτελεσμένους του Μαρτυρικού Μπλόκου της Κοκκινιάς

Array

Ήταν 17 Αυγούστου 1944, όταν η Κοκκινιά πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος στους ναζί κατακτητές και τους Έλληνες συνεργάτες τους. Ο Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη οργανώνει εκδήλωση Τιμής & Μνήμης.

Eκδήλωση για τους εκτελεσμένους του Μαρτυρικού Μπλόκου της ΚοκκινιάςΌπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου: «Η εκδήλωση θα ξεκινήσει από τη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς, την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022 στις 7 το απόγευμα και θα ακολουθήσουν τα “Τιμητικά Στεφανώματα” σε διάφορα σημεία στην πόλη, μνημονεύοντας τους Αγωνιστές του Μπλόκου.
Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς – Ηλιουπόλεως 102 Α
Σημείωση:
Η κεντρική εκδήλωση του Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη για το Μπλόκο της Κοκκινιάς με τις καταθέσεις στεφάνων των φορέων θα πραγματοποιηθεί στο 40ήμερο Μνημόσυνο των Εκτελεσμένων, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 (θα ακολουθήσει πρόσκληση – πρόγραμμα εκδηλώσεων)».

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει: «Συναισθανόμενος ως Δήμαρχος αυτό το χρέος τιμής προγραμματίσαμε και ολοκληρώσαμε την αποκατάσταση του μνημείου που υπήρχε στο πρώην νεκροταφείο της Νεάπολης.

Είναι ένα μνημείο για τους Ομήρους Στρατοπέδων Γερμανίας, γι’ αυτούς που μετά το Μπλόκο της Κοκκινιάς τους πήραν αιχμαλώτους στα ναζιστικά στρατόπεδα και δεν γύρισαν πίσω ποτέ.

Αυτό το μνημείο λοιπόν που για πολλά χρόνια είχε ξεχαστεί, φέτος αποκαταστάθηκε ως οφειλόμενο έργο τιμής γι’ αυτούς που θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας».

Σχετικά θέματα
Το Μπλόκο της Κοκκινιάς στις 17 Αυγούστου 1944

Το ertnews.gr στο Μπλόκο της Κοκκινιάς (φωτορεπορτάζ)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος