Το όνομα του Μάικλ Τζάκσον αφαιρέθηκε από επερχόμενη συναυλία του Κουίνσι Τζόουνς

Ο θρυλικός μουσικός παραγωγός, συνθέτης και ενορχηστρωτής, Κουίνσι Τζόουνς είχε ανακοινώσει νωρίτερα εφέτος ότι, σε μουσικό γεγονός στο «Arena O2» στο Λονδίνο, θα παρουσιάσει τραγούδια από τα άλμπουμ “Off The Wall”, “Thriller” και “Bad” του εκλιπόντος «βασιλιά» της Ποπ μουσικής,  Μάικλ Τζάκσον, στα οποία ο Τζόουνς είχε αναλάβει την παραγωγή.

Η συνεργασία Τζόουνς και Τζάκσον οδήγησε στη δημιουργία μερικών από τα πλέον επιτυχημένα (εμπορικά και καλλιτεχνικά) άλμπουμ στην ιστορία της μουσικής. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του «Thriller», το οποίο πούλησε 110 εκατομμύρια αντίτυπα και έγινε το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως (σε ό,τι αφορά την περίπτωση σόλο καλλιτέχνη).

Ωστόσο, σύμφωνα με το NME, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», το πρώτο μέρος του οποίου προβλήθηκε νωρίτερα εφέτος στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάποιες λεπτομέρειες σε σχέση με τα τραγούδια της συναυλίας που αποτελούν φόρο τιμής στη συνεργασία Τζόουνς-Τζάκσον φαίνεται να αλλάζουν.

Στο πολυσυζητημένο «Leaving Neverland», οι Γουέιντ Ρόμπσον 36 ετών, και Τζέιμς Σέιφτσακ, 41 ετών ισχυρίζονται ότι ο Τζάκσον τους κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν παιδιά. Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί στον κόσμο αφαίρεσαν από τις «λίστες» τους τα τραγούδια του Τζάκσον.

Όπως αναφέρεται και στο σχετικό δημοσίευμα του ιστοτόπου ΝΜΕ που «φιλοξενεί» μουσικές ειδήσεις, ενώ τα τραγούδια που έγραψε ο Κουίνσι Τζόουνς και ερμήνευσε ο Μάικλ Τζάκσον εμφανίζονται στην αφίσα της συναυλίας, τα τρία άλμπουμ έχουν αφαιρεθεί, καθώς και οποιαδήποτε αναφορά στο όνομα του τραγουδιστή των επιτυχιών της Ποπ και Σόουλ μουσικής. Σημειώνεται ότι, στο πολύαναμενόμενο μουσικό γεγονός  είχε αρχικά προγραμματιστεί να προβληθεί και βίντεο με θέμα τη δημιουργία των τριών δίσκων του Μάικλ Τζάκσον.

Πριν από το θάνατό του, το 2009, ο Τζάκσον είχε αρνηθεί κάθε κατηγορία περί σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, ενώ η οικογένεια και οι κληρονόμοι του εξακολουθούν να αρνούνται κάθε ισχυρισμό σε βάρος του σταρ της Ποπ.

Ο Κουίνσι Τζόουνς 85 ετών έχει στο ενεργητικό του 79 υποψηφιότητες για Grammy και έχει κερδίσει 27, συμπεριλαμβανομένου του Legend Grammy το 1991. Έχει συνεργαστεί με τους Αρίθα Φράνκλιν, Στίβι Γουόντερ, Ρέι Τσαρλς, Φρανκ Σινάτρα, Μάικ Τζάκσον και Μάιλς Ντέιβις.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΝΜΕ

Φωτογραφία: Chris Pizzello/Invision/AP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος