Σε εξέλιξη τα “Αισχύλεια” στην Ελευσίνα

Πετυχημένος πολιτιστικός θεσμός τα “Αισχύλεια” συνεχίζουν και αυτή τη χρονιά τις δραστηριότητές τους.

Σε εξέλιξη τα “Αισχύλεια” στην ΕλευσίναΤην Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στο θερινό κινηματογράφο στην παραλία της Ελευσίνας στις 21:15, θα προβληθεί η ταινία «Η Δουλειά της» σε σκηνοθεσία Νίκου Λαμπότ.

Η Παναγιώτα είναι καθαρίστρια σε mall. Σχεδόν αγράμματη, μέσα από τη δουλειά, καταφέρνει να στηρίξει οικονομικά την οικογένειά της, να σταθεί στα πόδια της και αρχίζει να ενηλικιώνεται συναισθηματικά και να ανακαλύπτει ένα βαθύτερο εαυτό. Ο άντρας της είναι πολύ καιρό άνεργος, δεν «καίγεται» να βρει δουλειά, αλλά παίζει λόττο, πίνει καφέδες και διαβάζει εφημερίδες. Η κόρη δυσκολεύεται στο σχολείο αλλά και στο σπίτι, αν και τελικά προσαρμόζεται κάπως απότομα…
Σκηνοθεσία: Νίκος Λαμπότ. Σενάριο: Κατερίνα Κλειτσιώτη- Νίκος Λαμπότ.
Διανομή : Μαρίσα Τριανταφυλλίδου, Δημήτρης Ύμελλος, Μαρία Φιλίνη, Ελένη Καραγιώργη. Διάρκεια 89 λεπτά.

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου από τις 8:30μ.μ. έως τις 9:50μ.μ. στο Παλαιό Ελαιουργείο, Κανελλοπούλου, 19200 Ελευσίνα, θα παρουσιαστεί η “Θεογονία” του Ησιόδου.

Η παράσταση “Θεογονία, ένα μεγάλο γλέντι” της θεατρικής ομάδας PatariProject σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου εμπνέεται απ’ το ομώνυμο επικό, αφηγηματικό ποίημα του Ησίοδου (7ος αι. π.Χ.) για τις απαρχές του κόσμου και φέρνει στο Φεστιβάλ Αισχύλεια, ένα γαμήλιο γλέντι αλλιώτικο από τ’ άλλα.

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου από τις 8:30 μ.μ. έως τις 9:50 μ.μ. στο Παλαιό Ελαιουργείο, θα παρουσιαστεί η “Γενοκτονία”.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: “Έρχεται ως ένα σφυροκόπημα μέσα σε χώμα χαμένων πατρίδων. Η νέα παράσταση χορού του Παύλου Κουρτίδη, «ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ», που θα παρουσιαστεί στις 20 Σεπτεμβρίου στο Φεστιβάλ Αισχύλεια, είναι ένας ύμνος για μία από τις πιο αμφιλεγόμενες πτυχές της Ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας. Μία εναλλακτική ματιά της τραγικής ιστορίας, μέσα από την δυναμική της ανθρώπινης κίνησης”.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, καθώς και πληροφορίες για τα εισιτήριά τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος