“Synesthesia” — Διαδραστική εγκατάσταση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για την περίοδο των εορτών φιλοξενεί στο φουαγιέ του την εικαστική εγκατάσταση Synesthesia (συναισθησία), που ταξιδεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά την παρουσίασή της στο European Cultural Center στο πλαίσιο της 17ης Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής στη Βενετία 2021.

Η Synesthesia των Severino Alfonso και Λουκίας Τσαφούλια, δύο αρχιτεκτόνων, εκπαιδευτικών, είναι ένας ατμοσφαιρικός χώρος που αλληλεπιδρά εικονικά και αισθητηριακά με το ανθρώπινο σώμα, μέσω οπτικών και ηχητικών εφέ, προσκαλώντας τον θεατή να συμμετάσχει σε ένα παιχνίδι περιέργειας.

Διερευνά τις σχέσεις ανθρώπου, μηχανής και περιβάλλοντος, εστιάζοντας στο ερώτημα τι σημαίνει να ζούμε ανάμεσα σε μηχανές που συνομιλούν. Φιλοδοξεί να ανοίξει ένα διάλογο για τις δυνατότητες κριτικής στις νέες προσεγγίσεις διαδραστικών χώρων, προσφέροντας παράλληλα ευκαιρίες για σκέψη σχετικά με την αυξανόμενη χρήση υπολογιστών, αισθητήρων και αυτοματοποιημένων αντικειμένων στην καθημερινή ζωή.

Η εγκατάσταση λειτουργεί ως τρισδιάστατος κινηματογράφος, με κεντρικό στοιχείο έναν κόμβο πολλαπλών προβολών σε σχήμα υφασμάτινης παραμορφωμένης σφαίρας.

Τα εγκαίνια της Synesthesia στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα πραγματοποιηθούν στις 17/12. Η εγκατάσταση θα παραμείνει έως 9/1/22.

Πηγή: ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος