Δωρεάν υλικό στους επισκέπτες του φεστιβάλ βιβλίου από το αρχείο της ΕΡΤ

Αφιερωμένο στα 50 χρόνια της Δημόσιας Τηλεόρασης είναι το φετινό φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να λάβουν δωρεάν υλικό από το πολύτιμο αρχείο της ΕΡΤ, που έχει ψηφιοποιηθεί.

Πρόκειται κυρίως για dvd δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών και εκπομπών αλλά και cd ραδιοφωνικών προγραμμάτων που έχουν γράψει Ιστορία, όπως τα θεατρικά έργα που ερμήνευαν γνωστοί ηθοποιοί και παρακολουθούσαν ακροατές σ’ όλη την Ελλάδα.

Το αρχείο της ΕΡΤ περιλαμβάνει περίπου 1.000.000 τεκμήρια , καλύπτοντας το 85% των τεκμηρίων της Ιστορίας των οπτικοακουστικών μέσων στη χώρα μας.

Μεταξύ αυτών, είναι πλάνα αρχείου από τις αρχές του 20ου αιώνα, ταινίες επικαίρων από το 1940 έως το 1960, υλικό ειδήσεων από τις αρχές τις δεκαετίας του ’60, ντοκιμαντέρ, ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, τηλεοπτικές σειρές, τα φωτογραφικά αρχεία του Πέτρου Πουλίδη και του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα, ένας πλούτος που λειτουργεί ως πηγή της Ιστορίας σε πολλά επίπεδα, ιδιαίτερα χρήσιμος στην εκπαίδευση και στην ιστορική έρευνα.

Μέχρι σήμερα 26.000 ψηφιακά τεκμήρια είναι προσβάσιμα για όλους όσους ενδιαφέρονται, στον διαδικτιακό τόπο της ΕΡΤ, www.ertnews.gr και στο ειδικό του Αρχείου της ΕΡΤ, archive. Ert. Gr

Επισκέπτες και ομιλητές στις αφιερωματικές εκδηλώσεις και συζητήσεις που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Βιβλίου επιβεβαιώνουν τη σημασία του αρχείου της ΕΡΤ στην αποτύπωση, ανάδειξη και διάσωση της ιστορικής και πνευματικής κληρονομιάς μας. Στο Ζάππειο έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1
ΡΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΤΙΝΑ ΚΑΛΤΑΚΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος