«Ειρηνοδρομία 2022» στις 15 Μαΐου στα «Παναγούλεια»

Για άλλη μία χρονιά θα διεξαχθούν οι εκδηλώσεις «Παναγούλεια» που γίνονται στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας, Αλέξανδρου Παναγούλη, που έχασε τη ζωή του στα όρια του Αγίου Δημητρίου.

O Δήμος Αγ. Δημητρίου, τις τελευταίες σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, διοργανώνει την “Ειρηνοδρομία” στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων αυτών.

Όπως αναφέρει ο Δήμος: “Τα «Παναγούλεια» εξελίχθηκαν σε έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας και είναι πάντα αφιερωμένα στην ελευθερία, τη δημοκρατία, στα ανθρώπινα δικαιώματα και φυσικά στον άνθρωπο με την αστείρευτη γενναιότητα, με το απροσδόκητο ταμπεραμέντο, που γνώριζε πώς να δραπετεύει από τις ανθρώπινες ανασφάλειες, τον Αλέξανδρο Παναγούλη.

Η Ειρηνοδρομία, που πραγματοποιείται πάντα την τελευταία ημέρα των Παναγουλείων, συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Αττικής, τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και υλοποιείται με την πολύτιμη συνεργασία του σωματείου κλασσικού αθλητισμού Ο.Φ.Κ.Α Οδυσσέας.

«Ειρηνοδρομία 2022» στις 15 Μαΐου στα «Παναγούλεια»Πρόκειται για μια σειρά δρομικών αγωνισμάτων 2,5χλμ, 5χλμ, 10χλμ,1000m AMEA. Τα 10χλμ, μάλιστα είναι πιστοποιημένη διαδρομή που έχει ενταχθεί στο επίσημο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, προσελκύοντας δρομείς από την Αττική, την υπόλοιπη Επικράτεια, αλλά και από το εξωτερικό. Είναι ένας αγώνας, μια γιορτή, με αθλητικό και έντονα συμβολικό χαρακτήρα, που έχει αγκαλιαστεί από πλήθος πολιτών όλων των ηλικιών, φορέων και σωματείων που τιμούν κάθε χρόνο με τη συμμετοχή τους, το κεντρικό μας σύνθημα «Τρέχουμε για την ειρήνη, ζωντανεύουμε την ελπίδα».

Tα Παναγούλεια καθιερώθηκαν στην πόλη του Αγίου Δημητρίου από τη δεκαετία του 1980 επί δημαρχίας Γεωργίου Μπουκογιάννη και αποτελούν τη μοναδική στην Ελλάδα θεσμοθετημένη εκδήλωση στη μνήμη του αγωνιστή Αλέκου Παναγούλη.
Πρόκειται για ένα διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιείται κάθε Μάιο στην πόλη μας με έντονα συμβολικό χαρακτήρα, υπέρ των αξιών της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ειρήνης.
Τη δεύτερη ημέρα των Παναγουλείων, διεξάγεται πάντοτε η Ειρηνοδρομία, ένας συμβολικός αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος