Εικονική επανασύνδεση του «West Side Story» στο πλαίσιο του TCM Classic Film Festival

Ψηφιακά θα πραγματοποιηθεί φέτος το TCM Classic Film Festival, από τις 6 ως τις 9 Μαΐου, με μια επετειακή εκδήλωση αφιερωμένη στα 60 χρόνια από την πρώτη προβολή του «West Side Story».

Οι φίλοι του κινηματογράφου θα έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν την κλασική ταινία του 1961, καθώς οι πρωταγωνιστές της ταινίας Rita Moreno, Russ Tamblyn, και George Chakiris (Τζορτζ Τσακίρης) θα επανασυνδεθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

Η φετινή διοργάνωση θα φιλοξενείται στο καλωδιακό δίκτυο TCM, ενώ σχετικό με αυτήν περιεχόμενο (ταινίες, συνεντεύξεις, συζητήσεις κ.α.) θα είναι διαθέσιμο και από τον κόμβο του TCM, στην πλατφόρμα του HBO Max.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε το φετινό εικονικό Φεστιβάλ σε δύο πλατφόρμες – καλωδιακή και streaming. Η προσέγγισή μας δίνει στους θαυμαστές ακόμη περισσότερες ταινίες, αστέρες και μοναδικές παρουσιάσεις για να επιλέξουν» ανέφερε η επικεφαλής του TCM, Pola Changnon. «Η ποικιλία αυτού του Φεστιβάλ θα προσφέρει κάτι ενδιαφέρον για κάθε λάτρη κλασικών ταινιών, είτε είναι νέος σε αυτόν τον (κινηματογραφικό) κόσμο είτε είναι παραδοσιακός σινεφίλ», πρόσθεσε.

Εκτός από το αφιέρωμα κατά την έναρξη του Φεστιβάλ, θα υπάρχουν και άλλα ειδικά αφιερώματα για τις διάφορες πτυχές του κινηματογράφου. Οι σκηνοθέτες Rob Reiner και Mira Nair θα παρουσιάσουν τις ταινίες τους στο πλαίσιο της ενότητας με τίτλο «The Masters». Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα στους ηθοποιούς Danny Glover  και Ali MacGraw.

Κατά τη διάρκεια του TCM Classic Film Festival θα προβληθούν περισσότερες από 80 κλασικές ταινίες. Μεταξύ αυτών: «Η ιστορία του Αντουάν Φίσερ» (“Antwone Fisher”), το  “Innerspace” («Φανταστική Καταδίωξη»), το “Bullitt”, «Το Γεράκι της Μάλτας» (“The Maltese Falcon”) και το “They Won’t Believe Me” (1947).


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ indiewire.com

Φωτογραφία: TCM Classic Film Festival

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος