Εγκαίνια για το νέο Ολυμπιακό Μουσείο στο Μαρούσι (video)

Τις πύλες του στο κοινό άνοιξε σήμερα το πρωί το ολοκαίνουργιο Ολυμπιακό Μουσείο, δίπλα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Έτοιμο από καιρό, το θεματικό μουσείο που φιλοξενεί αγαπημένα αντικείμενα Ολυμπιονικών, περιμένει να δεχθεί τους πρώτους επισκέπτες του στις αίθουσές του που βρίσκονται εντός γνωστού εμπορικού κέντρου στη Λεωφόρο Κηφισίας. «Ποδαρικό στο νέο αυτό εκθεσιακό χώρο έκανε η εκπομπή της ΕΡΤ, «Από τις έξι» με τον Νίκο Γκομώλη, ο οποίος συνομίλησε με τη Μαρία Παπαϊωάννου, διευθύντρια του Μουσείου.

«Το αίτημά μας (για τη δημιουργία του Μουσείου) το αγκάλιασαν οι Έλληνες αθλητές και παραολυμπιονίκες δίνοντάς μας προσωπικά αντικείμενα, τα οποία εκτίθενται και τα οποία δείχνουν την ιστορία του κάθε ενός ξεχωριστά», δήλωσε στην ΕΡΤ η κα Παπαϊωάννου.

3.000 χρόνια ιστορίας σε 1.800 τ.μ.

Το Μουσείο αναβιώνει την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, ξεκινώντας από την κοιτίδα των Αγώνων στην αρχαία Ελλάδα έως τις σύγχρονες διοργανώσεις, παρουσιάζοντας σπάνια εκθέματα και πλούσιο διαδραστικό οπτικοακουστικό υλικό.
Απαντώντας στο πώς χωρέσανε 3.000 χρόνια ιστορίας σε 1.800 τ.μ., η διευθύντρια του διαδραστικού Μουσείου δήλωσε «είχαμε μια εντυπωσιακή ομάδα συνεργατών, μουσειολόγους, μουσειογράφους, αρχιτέκτονες. Είχαμε τη συνδρομή από σαράντα περίπου πολιτιστικούς φορείς και μουσεία του εξωτερικού και δημιουργήθηκε όλο αυτό που θα δουν οι επισκέπτες από σήμερα κιόλας».

Στο υπερσύγχρονο μουσείο ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί ανάμεσα σε εκθέματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, να δει στολές και προσωπικά αντικείμενα των Ολυμπιονικών.

Από τα πιο εντυπωσιακά εκθέματα είναι η Διαδραστική Χάρτα, η οποία αποτελεί ουσιαστικά ένα digital βιβλίο που δείχνει την ιστορία των αγώνων, στιγμιότυπα από τις τελετές έναρξης και λήξης και απεικονίζει τις αξίες του Oλυμπισμού.

Το νέο Ολυμπιακό Μουσείο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της ΕΟΕ και της ΔΟΕ και είναι μέλος του Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, λειτουργεί από τις 10.00 έως τις 21.00.

Κρατήσεις εισιτηρίων θα γίνονται σύντομα και ηλεκτρονικά.

Το Μουσείο βρίσκεται εντός του πρώην Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης του ΑΘΗΝΑ 2004 (Λ. Κηφισίας, Μαρούσι), ενώ το εισιτήριο κοστίζει 7 € για τους ενήλικες και 2 € για τα παιδιά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος