Έφυγε από τη ζωή στα 66 της χρόνια η Γαλλίδα street artist Miss. Tic

Πέθανε στη γαλλική πρωτεύουσα, και σε ηλικία 66 ετών, η Γαλλίδα καλλιτέχνις του δρόμου Miss. Tic. Όπως αναφέρει σε μια λιτή ανακοίνωση της η οικογένειά της, η ίδια απεβίωσε λόγω ασθένειας.

Η ίδια θεωρείτο από τις πρωτεργάτριες της stencil art. Στα έργα της αποτυπώνονται αινιγματικές γυναικείες φιγούρες και κοσμούν πολλούς τοίχους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Συνελήφθη το 1997 έπειτα από καταγγελίες για παραποίηση δημόσιας περιουσίας.

Δουλειές της έχουν εκτεθεί σε γκαλερί στη Γαλλία και στο εξωτερικό. Στις συνεργασίες της περιλαμβάνονται κάποιες με τους διεθνείς οίκους μόδας Louis Vuitton και Kenzo.

Η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού χαρακτήρισε το έργο της «εμβληματικό και άκρως φεμινιστικό», όπως αναφέρεται στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Η καλλιτέχνης, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Radhia Novat, γεννήθηκε στη Μονμάρτρη το 1956 από πατέρα Τυνήσιο μετανάστη και μητέρα από τη Νορμανδία. Οι σπουδές της ήταν γύρω από τις Εφαρμοσμένες Τέχνες και το Θέατρο Δρόμου.

Μεταξύ των πολλών βασικών σταθμών στην καριέρα της, τον Μάρτιο του 2011, εκδόθηκε μια σειρά γραμματοσήμων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εμπνευσμένα από κάποια από τα στένσιλ της.

Πηγή: AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος