Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Τζαβέλλας

Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Τζαβέλλας, ένα από τα ιστορικά στελέχη της ΕΡΤ και «πατέρας» της ΕΡΑ – ΣΠΟΡ. Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε η πρώην σύζυγός του, Νίκη Τζαβέλα, με ανάρτησή της στο Twitter.

«Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο πρώην άνδρας μου, Γιώργος Τζαβέλλας, δημοσιογράφος στην ΕΡΤ. Καλός πατέρας των δυο παιδιών μας, αυθεντικός δημοσιογράφος, γοητευτικός άνδρας, προσέλκυε τις γυναίκες. Καλό ταξίδι Γιώργο. Ευχαριστώ για όλες τις καλές στιγμές και τα δυο παιδιά μας», ανέφερε η Νίκη Τζαβέλα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.

Ο Γιώργος Τζαβέλλας γεννήθηκε το 1943. Εργάστηκε στη εφημερίδα «Ημέρα» και από το 1969 στην κρατική τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Παρουσίαζε δελτία ειδήσεων από τη μεταπολίτευση (1974) μέχρι τον Οκτώβριο του 1981. Υπήρξε αρχισυντάκτης του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ2 και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ραδιόφωνο. Ήταν Αρχισυντάκτης Ειδήσεων στην ΕΡΑ-4 μέχρι τον Ιανουάριο του 1990, οπότε και ανέλαβε Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Τζαβέλλας
«Κλικ» στο στούντιο, λίγο πριν την πρώτη εκπομπή της ΕΡΑ-ΣΠΟΡ
Από αριστερά: Σπύρος Λουκόπουλος, Λευτέρης Σαρελάκος, Τέλης Σταμούλης,Κώστας Μυλωνάς, Γιώργος Τζαβέλλας (Γενικός διευθυντής ΕΡΑ και «πατέρας» της ΕΡΑ-ΣΠΟΡ), Μιχάλης Βεργίτσης, Αντώνης Αντωνιάδης, Βαγγέλης Μπαλίκος.
-Κάτω: Χρήστος Κοντός, Αντώνης Πυλιαρός, Ηρακλής Κοτζιάς, Κώστας Μότσης.

Στις 3 Μαΐου 1993 βγήκε στον αέρα η πρώτη εκπομπή της ΕΡΑ – ΣΠΟΡ. Ένα όραμα πραγματοποιήθηκε .. η δημιουργία της ΕΡΑ – ΣΠΟΡ. Την ιδέα του αμιγώς αθλητικού ραδιοφώνου είχε ο καταξιωμένος Κώστας Μότσης «ο εμπνευστής της δημιουργίας του πρώτου αθλητικού ραδιοφώνου» που με τον τότε Γενικό Διευθυντή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Γιώργο Τζαβέλλα «πατέρα της ΕΡΑ-ΣΠΟΡ» και σε συνεργασία με τον Ηρακλή Κοτζιά, προχώρησαν στο σχεδιασμό και τη δομή του νέου προγράμματος δημιουργώντας ένα εγχείρημα-πρόκληση για τα ραδιοφωνικά δεδομένα. Με όπλο το φανατικό της κοινό, η ΕΡΑ Σπορ 101,8 έγινε «σχολή» για το ελληνικό αθλητικό ραδιόφωνο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος