Drops of Breath: Mια… υποθαλάσσια χορευτική παράσταση (aud)

Mια πρωτοποριακή υποθαλάσσια χορευτική-εικαστική παράσταση, που γίνεται για πρώτη φορά στον κόσμο, με τίτλο Drops of Breath, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στις 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου στο Ακρωτήριο Σουνίου, κάτω από τον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα, με πολλές καινοτομίες και, μάλιστα, με… υποβρύχιο κοινό!

Μια πολυσυλλεκτική ομάδα “υποβρύχιων” χορευτών, μεταξύ αυτών και χορευτές με αναπηρία, μας μεταφέρει σε έναν υδάτινο κόσμο, όπου η μαγική αίσθηση της απουσίας της βαρύτητας και της απόλυτης ελευθερίας κινήσεων αναδεικνύουν την ισότητα μέσα από την ετερότητα, την κατανόηση του ίσου δικαιώματος στην αναπνοή, ως το ύψιστο μέσο διατήρησης και εξέλιξης της ζωής.

Στις τρεις παραστάσεις, που θα γίνουν στις 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι, στο Ακρωτήριο του Σουνίου, κάτω από τον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα, σε βάθος 6 μέτρων στη θάλασσα, σε μία υποθαλάσσια σκηνή, 14 χορευτές, μεταξύ αυτών και τρεις με κινητικά προβλήματα και 3 παιδιά, θα ερμηνεύσουν μία μαγευτική χορογραφία, την οποία υπογράφουν η Αποστολία Παπαδαμάκη και η Sophie Bulbulyan.

Οι δύο χορογράφοι, σε συνεργασία με τη Λία Χαράκη και μια ομάδα καλλιτεχνών από δώδεκα συνεργαζόμενες χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ελβετία, Ισπανία, Κύπρος, Λίβανος, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Σουηδία), εμπνεύστηκαν αυτήν την υποθαλάσσια χορευτική-εικαστική παράσταση, που υπόσχεται να μας μυήσει στη μαγεία του… βυθού.

Εκτός, όμως, από την παράσταση που είναι πρωτοποριακή, εξίσου πρωτοποριακός και καινοτόμος είναι και ο τρόπος παρακολούθησής της.

Οσοι, λοιπόν, θέλετε να παρακολουθήσετε την παράσταση, έχετε τρεις επιλογές:

  • Είτε να βουτήξετε με καταδυτική στολή στα 6 μέτρα βάθος και να δείτε από κοντά τους χορευτές.
  • Είτε να τους δείτε από την επιφάνεια της θάλασσας, με εξοπλισμό snorkeling.
  • Είτε να την παρακολουθήσετε από την ακτή μέσω γιγαντοοθόνης.

Η Αποστολία Παπαδαμάκη, μία εκ των δύο χορογράφων του φιλόδοξου αυτού θεάματος, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6/105,8 της Ελληνικής Ραδιοφωνίας για την παράσταση, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις πρόβες, αλλά και για την καταπληκτική αίσθηση της ενσωμάτωσης με το υγρό στοιχείο.

Drops of Breath: Mια… υποθαλάσσια χορευτική παράσταση (aud)
H Αποστολία Παπαδαμάκη και η Sophie Bulbulyan

Όπως εξηγεί, στην παράσταση «υπάρχουν έντονοι συμβολισμοί και μεταφορές που έχουν να κάνουν με το υγρό στοιχείο, τη γέννηση της ζωής, την αίσθηση της ελευθερίας και το πώς συνδέονται όλα αυτά μεταξύ τους».

Οσον αφορά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει να χορογραφήσει μέσα στο νερό, αναφέρει ότι «απαιτείται μεγάλη προετοιμασία και ενέργεια, καθώς οι χορευτές δεν μπορούν να μείνουν σταθεροί σε ένα σημείο μέσα στο νερό, άρα δεν μπορεί να υπάρξει ακρίβεια στον χώρο και τον χρόνο».

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα

Η παράσταση Drops of Breath, που εκπέμπει το δυναμικό μήνυμα “είμαστε όλοι ΕΝΑ”, αποτελεί την κύρια δράση-κορύφωση του καινοτόμου project “Η υποβρύχια καρδιά της Μεσογείου”. Πρόκειται για ένα έργο πολλαπλών δράσεων οι οποίες συνυφαίνουν μια πολυεπίπεδη πλατφόρμα, αγγίζοντας σε βάθος κοινωνικές, περιβαλλοντικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές αξίες.

Το σύνολο του έργου που κατέθεσαν επιλέχθηκε από το Πρόγραμμα “Δημιουργική Ευρώπη” της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ε.Ε.

Οι συντελεστές της παράστασης:

Σύλληψη-Χορογραφία: Αποστολία Παπαδαμάκη – Sophie Bulbulyan
Υποβρύχια μουσική: Τρύφων Κουτσουρέλης
Υποβρύχια σκηνογραφία, κοστούμια: Γιώργος Γεωργίου
Υποβρύχια φιλμογραφία: Αναστάσης Αγάθος
Εκπαίδευση τεχνικών πλευστότητας: Τάσος Παπαπάνος
Εκπαιδευτές κατάδυσης ανάπηρων χορευτών: Luc Lakeman, Τάσος Παπαπάνος
Επίσημοι φωτογράφοι και βιντεογράφοι: Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος / Picme.gr, Luc Lakeman
Διευθυντής παραγωγής: Μανώλης Σαρδής
Χορευτές: Τάσος Παπαπάνος, Thierry Maboang, Αντώνης Στρούζας, Χριστίνα Πατσάλη, Ελένη Διαμαντή, Δήμητρα Σβίγγου, Ειρήνη Κουρούβανη, Δήμητρα Αντωνάκη, Souad Daoudi, Michée Quenum, Jules Bulbulyan, Νεφέλη Μποσκοΐτη, Βασίλης Βασιλείου, Αριστοτέλης Μαρινόπουλος


INFO

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος