Δωρεάν πασχαλινές εκπαιδευτικές δράσεις για όλη την οικογένεια από τον Δήμο Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων, ενόψει της πασχαλινής περιόδου, θα πραγματοποιήσει στους χώρους πολιτισμού του εκπαιδευτικές δράσεις για όλη την οικογένεια με δωρεάν συμμετοχή. Τα πασχαλινά προγράμματα θα υλοποιηθούν από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ)  με την καθοδήγηση των μουσειοπαιδαγωγών  και εκπαιδευτικών του, στο Κέντρο Τεχνών, το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα», το Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Νορνρτάου και το Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος.

Οι δράσεις αναλυτικά:

«Η περιπέτεια μιας λαμπάδας»

Πασχαλινή εκπαιδευτική δράση για παιδιά ηλικίας από 6 έως 11 ετών
Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων (Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας)Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Απριλίου, 10:30 – 11:30

Ένα ταπεινό μικρό κεράκι έχει ένα κρυφό πασχαλινό όνειρο. Ένα μεγάλο ταξίδι και μια απίθανη περιπέτεια το περιμένει. Ποια θα είναι η τύχη του άραγε;*Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφήγηση  και διακόσμηση πασχαλινής λαμπάδας.*(Από το παιδικό βιβλίο της Πηνελόπης Μωραϊτου σε εικονογράφηση της Πέγκυς Φούρκα)Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλ. 210 7248150,  210 7232604, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 –14:00.Αριθμός συμμετεχόντων: 15 με τη συνοδεία ενός γονέα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δωρεάν πασχαλινές εκπαιδευτικές δράσεις για όλη την οικογένεια από τον Δήμο Αθηναίων

«Παιδική Πασχαλιά»

Πασχαλινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά 6-12 ετών
Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66Α & Θεσσαλονίκης, Θησείο)Σάββατο 16 Απριλίου, 11:00-12:00

Μια παιδική πασχαλιά με έμπνευση το ομώνυμο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και να στολίσουμε μαζί τις πιο όμορφες λαμπάδες της Ανάστασης! Μέσα στην ατμοσφαιρική έκθεση «Οδοιπορικό στην Αθήνα» μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο ελληνικό παρελθόν και να βιώσουν με τη βοήθεια μουσειοπαιδαγωγού μια διαφορετική πασχαλινή εμπειρία, ακούγοντας αποσπάσματα από το διήγημα «Παιδική πασχαλιά» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Στη συνέχεια θα στολίσουν με κέφι και φαντασία τις δικές τους πασχαλινές λαμπάδες.

Στόχοι του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να καλλιεργήσει στους συμμετέχοντες αισθήματα αγάπης για τα ελληνικά παραδοσιακά έθιμα, να αναπτύξει τη φιλαναγνωσία και να προσκαλέσει τις οικογένειες να συνδημιουργήσουν, ενισχύοντας την καλλιτεχνική δημιουργία και αυτοέκφραση μικρών και μεγάλων.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ. 210 3452150, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00-15:00.

Δωρεάν πασχαλινές εκπαιδευτικές δράσεις για όλη την οικογένεια από τον Δήμο Αθηναίων

Πασχαλινό Εργαστήριο Εικαστικών

Για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών
Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Νορντάου Δήμου Αθηναίων (Νονρτάου 7)Σάββατο 16 Απριλίου, 18:00-19:00 – 19:30 -20:30 (2 τμήματα)Τα παιδιά θα κατασκευάσουν όμορφους σελιδοδείκτες με πασχαλινά μοτίβα.Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ. 210 6433128από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00-17:00.

Δωρεάν πασχαλινές εκπαιδευτικές δράσεις για όλη την οικογένεια από τον Δήμο Αθηναίων

«Πάσχα με τα ζωάκια»

Πασχαλινή δράση με αφήγηση και ζωγραφική για παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών
Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος (Μοναστηρίου και Κρέοντος 1, Ακαδημία Πλάτωνος)Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου, 11:30-12:30Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ. 210 5142138, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10.00-16.00.Αριθμός συμμετεχόντων: 8. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μέτρα για COVID-19

Η είσοδος στους χώρους  γίνεται σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.Η χρήση ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την παραμονή του κοινού στον εκθεσιακό χώρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος