Δίστομο: «Οι πόλεμοι των ανθρώπων – Οι άνθρωποι των πολέμων» – Εικαστική έκθεση στο Μουσείο Αλλοτροπίας

Με αφορμή την επέτειο μνήμης της σφαγής του Διστόμου, καθώς και των υπολοίπων 131 μαρτυρικών πόλεων, πενήντα (50) δημιουργοί αποτυπώνουν τους λόγους, τα δεινά, τις δύσκολες στιγμές, την απώλεια, την ελπίδα, τα συναισθήματα που γεννούν οι πόλεμοι και οι άνθρωποι των πολέμων.

Η αφιερωματική έκθεση «Οι πόλεμοι των ανθρώπων – Οι άνθρωποι των πολέμων» βγαλμένη μέσα από τα εργαστήρια καταξιωμένων δημιουργών, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, προσκαλεί τον επισκέπτη να «αγγίξει» τα έργα με τα μάτια της ψυχής του και να επιτρέψει στις «στιγμές», όπως αυτές αποτυπωθήκαν από τον «χρωστήρα» των συμμετεχόντων, να διεισδύσουν εντός του.

Η έκθεση που θα διαρκέσει από 4 – 10 Ιουνίου παρουσιάζεται, σε συνεργασία με τον Δήμο Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας και συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης, της 10ης Ιουνίου 1944, του Δήμου.

Μετά το πέρας της τελετής των εγκαινίων της έκθεσης που θα γίνουν στις 4 Ιουνίου (21.00), ακολουθεί στον προάυλιο χώρο συναυλία αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη με την Μαρία Φαραντούρη.

Επιμέλεια έκθεσης: Δήμητρα Παρασχαράκη Διευθύντρια Μουσείου Αλλοτροπίας. Εκθεσιακός χώρος: Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Δίστομο. Οργάνωση: Μουσείο Αλλοτροπίας, Αντίκυρα Βοιωτίας. Ώρες λειτουργίας: 10:00-13:00 & 18:00-21:00. Είσοδος ελεύθερη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος