Δήμος Καισαριανής – Θεατρικός χειμώνας 2015-2016 – «Πέρα απ΄ τον ίσκιο των κυπαρισσιών»

Στο πλαίσιο του “Θεατρικού Χειμώνα 2015-2016”,που διοργανώνει ο Δήμος Καισαριανής, η Θεατρική ομάδα της ΚΝΕ παρουσιάζει το έργο «Πέρα απ΄ τον ίσκιο των κυπαρισσιών», του Γιάννη Ρίτσου την Τρίτη 2/2/2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Καισαριανής – Ώρα έναρξης 20.30. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δήμος Καισαριανής – Θεατρικός χειμώνας 2015-2016 – «Πέρα απ΄ τον ίσκιο των κυπαρισσιών»Στο επίκεντρο του έργου είναι η αντίσταση του λαού μας σε μια γειτονιά των Ανατολικών Συνοικιών της Αθήνας, απέναντι στους Γερμανούς φασίστες και τους ντόπιους εκμεταλλευτές και συνεργάτες τους. Όπως σημειώνεται και στον πρόλογο του βιβλίου, «ο Ρίτσος σμιλεύει με την τέχνη του τη μορφή του κομμουνιστή – λαϊκού αγωνιστή, που στάθηκε πρότυπο παλικαριάς και αυτοθυσίας, αλλά και πρότυπο ανθρωπιάς. Στο ηθικό ανάστημα αυτού του λαϊκού αγωνιστή θα βρει ο αναγνώστης και ο θεατής τα αληθινά μέτρα του ανθρώπου».

Παίζουν οι : Αβακιάν Μαράλ, Ασημενίδης Σωτήρης, Βαρλά Ευτυχία, Βούτου Διονυσία, Βεχλίδης Νίκος, Γιουτλάκη Βάλια, Ελευθερίου Δήμητρα, Καπετανοπούλου Μαρία, Καταχανά Μαρίνα, Κωβαίος Δημήτρης, Λαγκαδινού Αθηναΐς, Μπουλής Σπύρος, Νικολέτου Γεωργία, Ποζατζίδης Τάσος, Ραζή Αλεξανδράτου, Αργυρώ Αγγελική, Σπανού Γιώτα, Τζαναβάρη Αγγελίνα, Τσαγκάρη Ιωάννα. Σκηνοθεσία: Ρόκου Ήρα. Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστοδουλέα Αλεξάνδρα. Κινησιολογία: Μουσγά Πηνελόπη. Διασκευή κειμένου: Γουγής Αντώνης, Πρωτότυπη μουσική: Γουγής Α., Μπουλής Σ.,Video: Τσίτσικας Κώστας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος