Διήμερο εκδηλώσεων για την ορατότητα των γυναικών στην πόλη

Array

H ActionAid διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων στις 24 και 25 Οκτωβρίου στη Βιβλιοθήκη της Βουλής (πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο), με ομιλίες, εργαστήρια και street art για τις ανάγκες των γυναικών και των κοριτσιών στην πόλη. Κεντρική ομιλήτρια η βρετανίδα συγγραφέας του βιβλίου «Αόρατες Γυναίκες», Caroline Criado Perez.

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου και ώρα 18:00

Πόσο ορατές τελικά είναι οι γυναίκες; Η Caroline Criado Perez, δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «Αόρατες Γυναίκες» που έγινε best seller, θα μας μιλήσει για την ορατότητα των γυναικών και για ζητήματα ισότητας. Η βραδιά θα κλείσει με συζήτηση για το κατά πόσο συμπεριλαμβάνονται οι ανάγκες των γυναικών στην κατάρτιση των δημόσιων προϋπολογισμών και τι πρέπει να γίνει για να έχουμε πιο δίκαιους προϋπολογισμούς.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου και ώρα 17:00

Αν αγανακτείς γιατί το πεζοδρόμιο είναι τόσο στενό και δεν χωράει το καρότσι ή γιατί δεν έχει καθόλου φως η διάβαση και πρέπει να προχωράς καρδιοχτυπώντας, στο εργαστήριο από την ερευνητική ομάδα Urbana με θέμα «Ο δημόσιος χώρος από την οπτική του φύλου» θα αναλυθούν οι έμφυλες εμπειρίες στον δημόσιο χώρο και θα έχεις την ευκαιρία να δεις στην πράξη, περπατώντας στη γειτονιά, προβληματικά σημεία στην πόλη, που δεν λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες των γυναικών.

Street art

Το ήξερες ότι το 96% των ονομάτων των δρόμων και το 88% των μνημείων στην Αθήνα είναι ανδρικά; Το διήμερο θα περιλαμβάνει και street art με νέους καλλιτέχνες να «διαμαρτύρονται» μέσα από την τέχνη δημιουργώντας απεικονίσεις «10+1 γυναικών» που έζησαν στον Κολωνό.

Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στη βιβλιοθήκη της Βουλής (πρώην Καπνεργοστάσιο, Λένορμαν 218) στο πλαίσιο του προγράμματος GREAT Budgeting (Gender Responsive, Accountable and Transparent Budgeting), το οποίο εντάσσεται στη δράση της ActionAid για την ενδυνάμωση των γυναικών.

Η είσοδος και για τις δύο μέρες είναι ελεύθερη και απευθύνεται σε πολίτες, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και σε εργαζόμενες και εργαζόμενους και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η αίθουσα της βιβλιοθήκης της Βουλής έχει παραχωρηθεί δωρεάν στην ActionAid για το διήμερο των εκδηλώσεων.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Είσοδος με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Το έργο «Gender Responsive, Accountable and Transparent (GREAT) Budgeting» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την ActionAid και εταίρους το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας και τους δήμους Αθηναίων και Καρδίτσας.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος