Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Ελεύθερη είσοδος – «Μουσεία, αειφορία και ποιότητα ζωής» η φετινή θεματική

Ελεύθερη είναι σήμερα Πέμπτη, Διεθνής Ημέρα Μουσείων, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία. Παιδιά του 12ου Νηπιαγωγείου Καματερού επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ μαζί τους ήταν η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η ίδια κάθισε μαζί με τα παιδιά και παρακολούθησε το μάθημα, μπροστά στη Ζωφόρο.

Η φετινή θεματική της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων «Μουσεία, αειφορία και ποιότητα ζωής» επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στον ρόλο των μουσείων ως χώρων ψυχαγωγίας, δημιουργικότητας και κοινωνικοποίησης των παιδιών, στοιχεία απαραίτητα για την ευημερία και την ψυχική τους υγεία.

Ουρές πολλών μέτρων σχηματίστηκαν έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης.

«Είναι πολύ σημαντικό που ο κόσμος έχει την ευκαιρία να μάθει περισσότερα για τον πολιτισμό και να έχει καλύτερη εκπαίδευση» δήλωσε τουρίστας στην ΕΡΤ. «Είναι σημαντικό να μάθεις για τον πολιτισμό, να επισκεφθείς και να γνωρίσεις τον ελληνικό πολιτισμό, ο οποίος είναι εκπληκτικός» ανέφερε άλλος.

Η Εθνική Πινακοθήκη, συμμετέχοντας στον φετινό οργανισμό, διοργάνωσε έναν πολυθεματικό περίπατο στον κήπο του μουσείου με τίτλο «Πολλαπλές αφηγήσεις του κήπου της Εθνικής Πινακοθήκης. Αρχιτεκτονική, Γεωπονία, Υπαίθρια Γλυπτική» με δύο ξεναγήσεις.

«Η πινακοθήκη επέλεξε να παρουσιάσει τον κήπο της από διάφορες πλευρές» δηλώνει σχετικά η Συντηρήτρια γλυπτικής της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρία Κλιάφα.

Τα μουσεία, αναδεικνύοντας την πολιτιστική και την φυσική κληρονομιά, καθώς και τη σύγχρονη δημιουργία, συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Βάσω Τζανακάκη – Μαίρη Σκανδάλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος