Διαβάζουμε παρέα 2023: Μια μεγάλη γιορτή ανάγνωσης για μικρούς αναγνώστες

Στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό το ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝΩ θα γιορτάσει και φέτος, για τέταρτη χρονιά, την Παγκόσμια Ημέρα Γραμματισμού. Η εκδήλωση «Διαβάζουμε παρέα!» θα γίνει το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου (17.00-21.00) και απευθύνεται σε παιδιά 0-12 ετών και στις οικογένειές τους.

Διαβάζουμε παρέα 2023: Μια μεγάλη γιορτή ανάγνωσης για μικρούς αναγνώστες

Το πρόγραμμα του «Διαβάζουμε παρέα!» περιλαμβάνει μεγαλόφωνες και διαδραστικές αναγνώσεις σε 6 γλώσσες, αναγνωστικό δρώμενο, εικαστικό εργαστήρι και συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων. Οι αναγνώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 17.00 έως τις 20.00 και το εικαστικό εργαστήρι από τις 17.00 έως τις 18.00. Το αναγνωστικό δρώμενο θα ξεκινήσει στις
19.00, ενώ η συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας θα πραγματοποιηθεί μετά την δύση του ηλίου.

Από τις 17.00 έως τις 20.00 θα λειτουργεί χαριστικό παζάρι με ελληνικά και ξενόγλωσσα παιδικά βιβλία, καθώς και έκθεση με βιβλία για τη μουσική, τον χορό, τη ζωγραφική, τη γλυπτική και το θέατρο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ:

Διαβάζουμε παρέα 2023: Μια μεγάλη γιορτή ανάγνωσης για μικρούς αναγνώστες

Οι παιδικές βιβλιοθήκες του Δήμου Αθηναίων που στεγάζονται στο κτηριακό συγκρότημα του Πάρκου θα είναι ανοικτές μέχρι τις 20.30.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την εκδήλωση «Διαβάζουμε παρέα!» του 2022: Διαβάσαμε παρέα με το «Διαβάζοντας Μεγαλώνω» σε ένα πάρκο γεμάτο βιβλία

Λίγα λόγια για το «Διαβάζοντας Μεγαλώνω»

Το ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝΩ είναι διεπιστημονικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2013 και αποτελεί τον καρπό ενός γόνιμου διαλόγου ανάμεσα στους ανθρώπους που παραδοσιακά ασχολούνται με το βιβλίο και την ανάγνωση και στους επαγγελματίες που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στο παιδί και την οικογένεια. 
 
Σκοπός του Σωματείου είναι η εφαρμογή πολιτικών και η υιοθέτηση πρακτικών που θα διασφαλίσουν το δικαίωμα όλων των παιδιών στην Ανάγνωση και τη Γνώση, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά που προέρχονται από τα πιο ευάλωτα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα, καθώς και για τα παιδιά που μεγαλώνουν σε περιβάλλον με περιορισμένα μορφωτικά ερεθίσματα.

Πληροφορίες Εκδήλωσης «Διαβάζουμε παρέα!»

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, 17.00-21.00
Πάρκο για το Παιδί & τον Πολιτισμό (Λάμψα & Τριφυλίας, Αμπελόκηποι)
Στάση μετρό: Πανόρμου

Διαβάζουμε παρέα 2023: Μια μεγάλη γιορτή ανάγνωσης για μικρούς αναγνώστες

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος