“Διάλογος για το Θέατρο” στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχος

Δύο κορυφαίοι Βρετανοί επιστήμονες των Performance Studies, ο Joe Kelleher από το Roehampton University, ο οποίος θα βρίσκεται ζωντανά στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ και ο Alan Read από το King’s College London, που θα συμμετάσχει ταυτόχρονα μέσω Skype, ανταλλάσσουν απόψεις για το θέατρο στον 21ο αιώνα.

“Διάλογος για το Θέατρο” στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχος
Alan Read

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις 17:30, με δωρεάν είσοδο, στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, θα πραγματοποιηθεί ένας ξεχωριστός διάλογος γύρω από τα πεδία των σπουδών του θεάτρου διαχρονικά, τη  σύγχρονη θεατρικότητα και τη στάση του σημερινού θεατή απέναντι στις προκλήσεις των πειραματικών και σύνθετων παραστάσεων, μέσα από τα νέα βιβλία δυο παγκοσμίου φήμης Άγγλων επιστημόνων του θεάτρου και της performance.

Πρόκειται για Το Πεφωτισμένο Θέατρο [The Illuminated Theatre: Studies on the Suffering of Images, Routledge 2015] του καθηγητή Joe Kelleher και Το Θέατρο στο Διευρυμένο Πεδίο [Theatre in the Expanded Field: Seven Approaches to Performance, Bloomsbury 2013], το πιο πρόσφατο βιβλίο του καθηγητή Alan Read.

Ο Joe Kelleher θα ταξιδέψει από το Ηνωμένο Βασίλειο για να παραστεί στην εκδήλωση, ενώ ο Alan Read θα συμβάλει στο διάλογο μέσω Skype. Η σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη,  θα είναι η συντονίστρια της συζήτησης, μεταφράζοντας ταυτόχρονα στα ελληνικά για το κοινό.

“Διάλογος για το Θέατρο” στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχος
Joe Kelleher

Ποιοι είναι οι συγγραφείς

Ο Joe Kelleher είναι Καθηγητής Θεάτρου και Performance στο Roehampton University London. Τα βιβλία του περιλαμβάνουν: Το Φωτισμένο Θέατρο: Σπουδές πάνω στις Πάσχουσες Εικόνες (2015) και Θέατρο και Πολιτική (2009). Είναι συγγραφέας μαζί με τους Claudia και Romeo Castellucci, την Chiara Giudi και τον Nicholas Ridout του Θεάτρου της Societas Raffaello Sanzio (2007), και από κοινού επιμελητής με τον Ridout του Θέατρα στη Σύγχρονη Ευρώπη (2006). Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά όπως τα: Performance Research, Maska, Frakcija, και Theatre (Yale).

Ο Alan Read είναι Καθηγητής Θεάτρου στο King’s College, London. Έχει διατελέσει διευθυντής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Θεάτρου και Κοινοτήτων, και του Θεατρικού Σεμιναρίου Rotherhithe Theatre Workshop στην περιοχή Docklands του Βόρειου Λονδίνου, τη δεκαετία του 1980, και εργάστηκε ως συγγραφέας στη Βαρκελώνη και ως Διευθυντής Ομιλιών στο Institute of Contemporary Arts (ICA) το 1990 και ήταν ο πρώτος Καθηγητής Θεάτρου στο Roehampton University και μετά στο King’s College London από το 1997 μέχρι σήμερα. Είναι συγγραφέας των βιβλίων: Θέατρο και Καθημερινή Ζωή: Μια Ηθική της Performance (1993) και Θέατρο, Ιδιωτικότητα και Επένδυση: Ο Τελευταίος Ανθρώπινος Τόπος (2008). Είναι από ιδρύσεως Σύμβουλος Επιμέλειας του Performance Research journal.

“Διάλογος για το Θέατρο” στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχος
Ιόλη Ανδρεάδη

info

Διάλογος για το Θέατρο

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Ώρα Έναρξης 17:30 | Είσοδος Ελεύθερη

 Ομιλητές:

Joe Kelleher, Καθηγητής Θεατρολογίας & Δραματικής Τέχνης στο Roehampton University London

Alan Read, Καθηγητής Θεατρολογίας στο King’s College, London

Συντονισμός – Ταυτόχρονη Μετάφραση:

Ιόλη Ανδρεάδη, Σκηνοθέτις – Visiting Research Fellow Kings College London

 Για τη μετάβασή σας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε δωρεάν  το shuttle bus που συνδέει το Σταθμό Μετρό Συγγρού-Φιξ με το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ (αφετηρία επί της οδού Καλλιρρόης και άφιξη στην αρχή της Εσπλανάδας). Θα πραγματοποιούνται δρομολόγια 30’ πριν και μετά από κάθε εκδήλωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος