Διαδικτυακή συζήτηση: Αν μπορούσες να αλλάξεις πορεία… πώς θα μεταμόρφωνες την εκπαίδευση;

Εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Αλλάζοντας Πορεία – Μεταμορφώνοντας την Εκπαίδευση» διοργανώνει το σωματείο ΣυνΠαιδεία και η Eudec Greece με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης στις 24 Ιανουαρίου και το θέμα της Unesco “Changing Course – Transforming Education”.

Αν είσαι μαθητής/μαθήτρια, εκπαιδευτικός, γονέας, ή απλώς ενδιαφέρεσαι για την
εκπαίδευση και θες να μοιραστείς τις ιδέες και τις εμπειρίες σου για την αλλαγή πορείας, συνδέσου τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 20:30 μέσω zoom σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Είτε λάβεις μέρος, αλλά ακόμα κι αν δεν καταφέρεις να συμμετέχεις στη συζήτηση, μπορείς
να μοιραστείς ελεύθερα υλικό (φωτογραφίες, βίντεο, κείμενο) από τη δική σου εμπειρία,
σε αυτόν τον ανοιχτό σύνδεσμο.

ΣυνΠαιδεία|Education+

Το σωματείο «ΣυνΠαιδεία: Κοινότητα Yποστηρικτών Eναλλακτικών Mορφών Eκπαίδευσης και Xειραφετικής Παιδαγωγικής – Education+» είναι αστικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο για την προάσπιση του δικαιώματος της ελεύθερης επιλογής στην προσέγγιση της μάθησης. Για την ίδρυση του εργάστηκαν αρκετά από τα ιδρυτικά του μέλη για πάνω από πέντε χρόνια, προετοιμάζοντας και δικτυώνοντας σε πανελλήνιο επίπεδο εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.

Το ΣυνΠαιδεία|Education+ είναι η φωνή όσων αγωνίζονται για την εγκαθίδρυση και κατοχύρωση του δικαιώματος της ελεύθερης επιλογής του τρόπου επιλογής της μάθησης, η φωνή όσων θέλουν να εκσυγχρονίσουν και να εκδημοκρατίσουν τα εκπαιδευτικά πρότυπα που συνήθως χρησιμοποιούνται στη χώρα μας ή και να δημιουργήσουν καινούργια.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σωματείο στο e-mail info@educationplus.gr

Eudec Greece

Η EUDEC Greece αποτελεί παράρτημα της Μη-Κερδοσκοπικής Οργάνωσης EUDEC (European Democratic Education Community), η οποία λειτουργεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα με σκοπό την προώθηση της Δημοκρατικής Παιδείας, η οποία βασίζεται σε δύο θεμελιώδεις αρχές:

1. την ισοτιμία, συνευθύνη και συνεργασία δασκάλων και μαθητών ως προς τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου
2. το δικαίωμα των μαθητών να επιλέγουν ελεύθερα τo περιεχόμενο, τον τρόπο και το ρυθμό της μάθησής τους

Ταυτόχρονα, υποστηρίζει πρωτοβουλίες και ανθρώπους που ασχολούνται με τη βελτίωση του υπάρχοντος εκπαιδευτικού μοντέλου ή/και τη δημιουργία νέων, και βοηθά στη δικτύωση μεταξύ τους.

Η ομάδα της αποτελείται από γονείς, εκπαιδευτικούς, ακαδημαϊκούς και λοιπούς επαγγελματίες, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν εμπειρία εργασίας σε δημοκρατικά σχολεία του εξωτερικού, καθώς και συμμετοχή σε αντίστοιχα διεθνή συνέδρια, ενώ άλλοι διακρίνονται από πολυετή δράση στην ακαδημαϊκή έρευνα και την υλοποίηση εναλλακτικών δομών εκπαίδευσης εντός και εκτός του ελληνικού πλαισίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την EUDEC Greece στο e-mail info@eudec.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος