“Colormania”: Ένα βιβλίο που εξυμνεί την σχέση μόδας και χρώματος

Ο διευθυντής δημιουργικού του οίκου Carolina Herrera, Γουές Γκόρντον συνεργάστηκε με τη φωτογράφο Ελιζαμπέτα Πορόντινα για ένα καινούργιο βιβλίο που εξυμνεί τη σχέση μόδας και χρώματος.

Με τίτλο «COLORMANIA: Color and Fashion», το βιβλίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Rizzoli και περιλαμβάνει πρόλογο από τον αρχισυντάκτη της βρετανικής Vogue, Έντουαρντ Ένινφουλ. Το έργο είναι το αποτέλεσμα τεσσάρων ετών δημιουργικής συνεργασίας και σε αυτό συμμετέχουν η χορεύτρια μπαλέτου, Γουέντι Γουίλαν, το μοντέλο Μάγκι Μάουερ και η ηθοποιός και μουσικός Ντοβ Κάμερον.

«Ολόκληρη η φιλοσοφία στον οίκο Carolina Herrera είναι να αγκαλιάζει το χρώμα, την ομορφιά και την alegría de vivir (χαρά της ζωής). Η Ελιζαμπέτα φωτογραφίζει με πολύ ξεχωριστό ζωγραφικό ύφος, απλώνει το χρώμα όπως ένας ζωγράφος πινέλα χρώματος σε καμβά. Το στυλ της με αντιπροσωπεύει από την πρώτη φορά που είδα το έργο της» αναφέρει ο Γουές Γκόρντον. «Άλλαξε την εμφάνιση της γυναίκας του οίκου Carolina Herrera μέσω του μακιγιάζ, των μαλλιών και της συμπεριφοράς της, αλλά αναγνώρισε τη γυναίκα για την οποία σχεδιάζω πάντα – μια γυναίκα που είναι, στην ουσία της, τόσο πολύ ζωντανή» σημειώνει.

H σειρά εικόνων, το πρώτο κεφάλαιο της οποίας δημιουργήθηκε το 2020 μέσω Zoom, παρουσιάζει το διαχρονικό, ζωγραφικό στιλ της Πορόντινα, αποτυπώνοντας τις συλλογές του brand που σχεδίασε ο Γουές Γκόρντον τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε ένα ονειρικό, απόκοσμο φως.

«Εμπνευσμένος από τον χορό και το έργο του εικονογράφου μόδας Αντόνιο Λόπεζ, αυτός ο μαγευτικός τόμος πλημμυρίζει από φωτογραφίες μοντέλων και χορευτών σε κίνηση για να αντικατοπτρίσει τη ζωντανή ενέργεια και την αισιοδοξία των ενδυμάτων» αναφέρει ο εκδοτικός οίκος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος