Chronotopia – Κύκλος για την ηλεκτρονική και πειραματική μουσική (video)

Ο Κύκλος Chronotopia, αποτελεί μία διεθνή συνεργασία ανάμεσα στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Goethe-Institut Athen και το φεστιβάλ ηλεκτρονικής και πειραματικής μουσικής CTM του Βερολίνου. Μέσα από διάφορες δράσεις, φιλοδοξεί να αναδείξει τις «αντηχήσεις» ανάμεσα σε παλαιότερες και σύγχρονες μουσικές και να ενεργοποιήσει μουσικές φόρμες που προηγούνται της νεωτερικότητας δίνοντας έμφαση στην «αρχαιολογία των μέσων» και των μουσικών αρχείων.

Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2020 διοργανώθηκε το διαδικτυακό εργαστήριο ηλεκτρονικής μουσικής σύνθεσης Αντηχήσεις / Echoes, υπό την καθοδήγηση του Έλληνα καλλιτέχνη και ερευνητή Άκη Σίνου και της Γερμανίδας καλλιτέχνιδας και ερευνήτριας Anke Eckardt. Το εργαστήριο απευθυνόταν σε επαγγελματίες συνθέτες και sound artists και οι έξι συμμετέχοντες/ συμμετέχουσες επιλέχθηκαν ανάμεσα σε δεκάδες βιογραφικά από όλον τον κόσμο. Κάθε συμμετέχων/ συμμετέχουσα, μετά από έρευνα στο αρχείο του Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας (ΚΣΥΜΕ, Αθήνα), δημιούργησε ένα πρωτότυπο έργο ηλεκτρονικής μουσικής, που αντλεί υλικό από τη μουσική του παρελθόντος. Οι έξι πρωτότυπες μουσικές δημιουργίες θα παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ 2021, στην Πειραιώς 260.

Πριν από τις ζωντανές παρουσιάσεις, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στο Chronotopia Echoes / Αντηχήσεις, παρακολουθώντας μία σειρά online διαλέξεων στις 29, 30 και 31 Μαρτίου 2021, με τους Andrey Smirnov (διεπιστημονικό καλλιτέχνη, ερευνητή, ιδρυτή του Κέντρου Theremin και λέκτορα στη Σχολή Τέχνης Rodchenko στη Μόσχα), Ελένη Ικονιάδου (Senior Tutor Οπτικής Επικοινωνίας και συντονίστρια της κατεύθυνσης Πειραματική Επικοινωνία του Royal College of Art του Λονδίνου) και Wolfgang Ernst (καθηγητή του Ινστιτούτου Μουσικολογίας και Επιστήμης των Μέσων του Πανεπιστημίου Humboldt του Βερολίνου).

Η παρακολούθηση των διαλέξεων από τους ενδιαφερόμενους είναι δωρεάν. Απαραίτητη η αποστολή αίτησης συμμετοχής στο workshops@ctm-festival.de. Στο πεδίο θέματος του e-mail πρέπει να αναγράφεται ο τίτλος της διάλεξης προς παρακολούθηση ή το όνομα του σχετικού ομιλητή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα).

Η εγγραφή θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τα μεσάνυχτα (Central European Time) την ημέρα πριν από κάθε διάλεξη. Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά, χωρίς δυνατότητα μετάφρασης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ομιλητές-το θέμα, το περιεχόμενο, την ημέρα και ώρα κάθε διάλεξης- επισκεφτείτε τη σχετική ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.


Πηγές: greekfestival.gr/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: greekfestival.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος