Αυτοψία της ΕΡΤ στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας (video)

Πλήθος εργασιών πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, δεδομένου ότι αποτελεί την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023. Η κάμερα της ΕΡΤ βρέθηκε στον χώρο, μεταδίδοντας ζωντανή εικόνα από το σημείο μέσα από την εκπομπή «Συνδέσεις».

Εκτός από τη συντήρηση των μνημείων και την αναστήλωση πολλών εξ αυτών, ακολουθεί και η αποκατάσταση του μουσείου που βρίσκεται εντός του αρχαιολογικού χώρου. Για τη σπουδαιότητα και την ιστορία του χώρου μίλησε στην ΕΡΤ η έφορος αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Χριστίνα Μερκούρη, τονίζοντας ότι «το στοιχείο που έκανε γνωστή την Ελευσίνα σε όλη την οικουμένη ήταν η τέλεση των ελευσίνιων μυστηρίων».

Όσον αφορά το έργο αναστήλωσης και συντήρησης του αρχαιολογικού χώρου, η διευθύντρια προϊστορικών και ιστορικών αρχαιοτήτων στο ΥΠΠΟΑ, Έλενα Κουντούρη, υπογράμμισε πως οι ειδικοί προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, ενώ το έργο χρηματοδοτείται από το τρέχον ΕΣΠΑ, από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου και επίσης, ένα τμήμα ίσως ενταχθεί μέσω των προτάσεων που έχουν γίνει για το ταμείο ανάκαμψης. «Σκοπός μας είναι να έχουν όλοι οι πολίτες πρόσβαση στον χώρο», ανέφερε η κα Κουντούρη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος