Αθηνά: Η θεά του Αλμοδόβαρ (αν όχι η νέα μούσα του)

Array

Σε μία -ακόμα- δύσκολη σαιζόν για τον ελληνικό κινηματογράφο, ελάχιστες ανεξάρτητες ταινίες κατάφεραν να «κρατηθούν» σε αίθουσες και να βρουν το κοινό τους. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η νέα ταινία του Αλμοδόβαρ με τίτλο «Παράλληλες Μητέρες». Έχοντας διανεμηθεί λίγες μέρες μετά την επιβολή περιοριστικών μέτρων στους κλειστούς κινηματογράφους, η ταινία -δυστυχώς- δεν πέτυχε αριθμητικά την προσέλευση κοινού, όπως οι περισσότερες προηγούμενες ταινίες του.

Όμως αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως κάποιοι κινηματογράφοι έκαναν ρεκόρ επαναπροβολών στη χώρα μας με την ταινία του. Μια από αυτές τις αίθουσες ήταν το «Όπερα» που -σχεδόν- όλη τη σαιζόν φιλοξενούσε έστω για μία προβολή την ταινία του τρομερού παιδιού του Ισπανικού κινηματογράφου. Αυτό το ρεκόρ έσπασε ένας κινηματογράφος στο Xαλάνδρι που έχει και θερινό και χειμερινό σινεμά. Είναι το Αθηνά, που με εξαίρεση μιας εβδομάδας, παίζει από την πρώτη προβολή της μέχρι σήμερα την ταινία.

Αθηνά: Η θεά του Αλμοδόβαρ (αν όχι η νέα μούσα του)

Το Αθηνά (γνωστό παλιότερα και ως Αθηνά Piscines Ideales) είναι ένας μοναδικός χώρος που διακοσμείται από παλιές χειροποίητες αφίσες ταινιών στον χώρο του μπαρ και της χειμερινής αίθουσας, ενώ έχει επίσης πρωτότυπη διαρρύθμιση και στο θερινό, αφού αρκετά καθίσματα είναι παλιές ραπτομηχανές!

Αθηνά: Η θεά του Αλμοδόβαρ (αν όχι η νέα μούσα του)

Τα συνολικά εισιτήρια της ταινίας μέχρι στιγμής είναι 39.296 και αν συνεχίσουν οι προβολές στο Αθηνά, προβλέπω να φτάνουν αβίαστα τον στρογγυλό αριθμό!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος