Άρης Σερβετάλης για την αποχώρηση από την παράσταση: «Αδυνατώ να υποστηρίξω τον διαχωρισμό των ανθρώπων» (video)

Μετά το θέμα που δημιουργήθηκε με την αποχώρηση του Άρη Σερβετάλη από την παράσταση «Ρινόκερος» στην οποία πρωταγωνιστούσε, διαφωνώντας με τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους με αποτέλεσμα το έργο να σταματήσει να παίζεται, ο ηθοποιός σε δήλωσή του αναφέρει ότι η εταιρεία παραγωγής, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου και σκηνοθέτης της παράστασης γνώριζαν από το καλοκαίρι τις προθέσεις του.

Όπως τονίζει στη δήλωσή του που ανήρτησε στο Instagram: «Από τον Ιούλιο και βλέποντας την πρόθεση της πολιτείας να απαγορεύσει την είσοδο σε μη εμβολιασμένους είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο, τους ενημέρωσα πως δεν μπορώ να συμμετέχω σ’ αυτό το εγχείρημα κι ανακοίνωσα πως εάν τα θέατρα λειτουργήσουν στο μέλλον μόνο για εμβολιασμένους θα αποχωρήσω από την παράσταση. Πρότεινα την αντικατάστασή μου κι έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεση τους ώστε να βοηθήσω στην ομαλή ένταξη του νέου μέλους».

Στην αρχή της δήλωσής του ο κ Σερβετάλης υπογραμμίζει ότι  «η απόφαση να αποχωρήσω από την θεατρική παράσταση Ρινόκερος πάρθηκε καθώς αδυνατώ να υποστηρίξω τον διαχωρισμό των ανθρώπων που επιβάλλουν τα νέα μέτρα» ενώ σε άλλο σημείο σημειώνει ότι «αδυνατώ να μετέχω σε ένα “πιστοποιημένο” ντάνιασμα ανθρώπων».

Τι δήλωσαν άλλοι ηθοποιοί

Σε δηλώσεις του ο Σπύρος Μπιμπίλας, τόνισε: «Δεν περίμενα ότι κάποιος ηθοποιός θα σταματήσει μια παράσταση, αγνοώντας ότι δουλεύουν κι άλλοι άνθρωποι εκεί. Ο κορονοϊός έχει φέρει πάρα πολλά προβλήματα ήδη στα θέατρα.

Η ηθοποιός Φαίη Κοκκινοπούλου σε ανάρτηση τονίζει πως η απόφαση  οδηγεί στην ανεργία πολλούς εργαζόμενους, ενώ γνωστοποιεί ότι ο  κ. Σερβετάλης είναι ο μόνος ανεμβολίαστος ανάμεσα σε 20 ανθρώπους που εργάζονται στην παράσταση «Ρινόκερος» στο θέατρο Κιβωτός.

Φωτιά πήρε και το Twitter (#Σερβεταλης) με χιλιάδες αναρτήσεις στην πλειονότητα επικριτικές. Στο θέμα αναφέρθηκε κι ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος