Από την μουσική Αρβανίτσα του Ελικώνα, στο αντιπολεμικό Δίστομο!

Μια όμορφη πρόταση, που συνδέει τόπους- έστω κοντινούς- και προσθέτει σε ψυχαγωγία, ενημέρωση και σύγχρονα μηνύματα, απευθύνει μια Ομάδα κατοίκων και φίλων του Μαρτυρικού και Ιστορικού Δίστομου Βοιωτίας!

Εκμεταλλευόμενοι την εγγύτητα του Δίστομου με τον Ελικώνα, το βουνό των Μουσών- όντας στους πρόποδες του! – όπως εξίσου και στου Παρνασσού – καλούν τους χιλιάδες επισκέπτες του «ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΑΣΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΣΑΣ» στο Κυριάκι Ελικώνα, το τριήμερο 14, 15 και 16 Ιουλίου, να περάσουν σε ένα διάλειμμα από το Δίστομο και να δουν το Μαυσωλείο και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού!

Και είναι γεγονός, επισημαίνουν, ότι στην δυτική Βοιωτία και τον Ελικώνα τιμούν αυτές τις ημέρες για τις μουσικές εκδηλώσεις (όπως τις εν εξελίξει «Μουσικές στον Ελικώνα» στις 12 και 13 Ιουλίου), χιλιάδες νέοι που αγαπούν την φύση, το δάσος, το κάμπινγκ και φυσικά την μουσική από την Αθήνα και όλη την χώρα!

Από την μουσική Αρβανίτσα του Ελικώνα, στο αντιπολεμικό Δίστομο!

Το ίδιο έγινε και τις πριν λίγες ημέρες, με τους νέους που συμμετείχαν στις πολυπληθείς εκδηλώσεις του UPPERGROUND MOUNTAIN FESTIVAL στο Ελικώνα πάλι (δίπλα στο Στείρι και στο Δίστομο) ένα φεστιβάλ για την οικονομική στήριξη της νέας μορφής εκπαίδευσης που προσφέρει το Ataxia School, για το δημοκρατικό σχολείο του Βουνού!

Σε όλους αυτούς, όπως και όσους εξορμούν για δροσιά στον Παρνασσό ή τις όμορφες παραλίες του βόρειου Κορινθιακού, λένε «βάλτε στο πρόγραμμα σας και μια επίσκεψη στο γειτονικό, δροσερό Δίστομο με τις πλατανοσκέπαστες πλατείες του»! 

Ελάτε, γράφουν, «να δείτε το ζωντανό μνημείο που δίνει το σύγχρονο αντιφασιστικό, αντιναζιστικό και αντιπολεμικό στίγμα του ιδίως στις νέες γενιές!  Το Μαυσωλείο και το Μουσείο σας περιμένουν για προσκύνημα και ξενάγηση σε ο, τι άφησαν οι ορδές των Γερμανών ναζί το 1944».

Από την μουσική Αρβανίτσα του Ελικώνα, στο αντιπολεμικό Δίστομο!

Περιηγηθείτε επίσης – προσθέτει η ομάδα κατοίκων και φίλων του Μαρτυρικού και Ιστορικού Δίστομου Βοιωτίας – στο Αρχαιολογικό Μουσείο και το Αρχαιολογικό πάρκο. Χαρείτε βόλτες στα σοκάκια με τα καλντερίμια – γευτείτε πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό με ντόπια υλικά και απολαύστε το πασίγνωστο από αιώνες Διστομίτικο Κρασί καθώς και το ντόπιο τσίπουρο! Ζητήσετε και συνοδευτικό οψιμοτύρι- προϊόν των Διστομιτών τσοπάνηδων του Παρνασσού!

Tο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού (η επίσκεψη είναι δωρεάν) είναι ανοιχτό Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 π.μ.–3:00 μ.μ.
Σάββατο και Κυριακή ανοίγει μετά από συνεννόηση στα τηλέφωνα 2267 350130 και 69-37491404 (κ. Χρ. Παπανικολάου).


Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος